Bu olaylardan ilki Sultangazi’de yaşandı. Yüzleri maskeli 2 kişi tarafından Adem Yavuz Caddesi üzerindeki otobüs durağına dün sabah saat 10.00 sularında şüpheli bir paket bırakıldı, olayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Paket, bomba imha robotu kullanılarak fünye ile patlatıldı. Piknik tüpüne bağlı bomba düzeneği çıkan paketin üzerinde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H yazdığı görüldü. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, soruşturma başlattı.
İkinci olay dün saat 11.00 sularında meydana geldi. Turgut Özal Caddesi üzerinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi karşısında bulunan bir trafonun yanında bomba patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bomba uzmanı sevk edildi. Polis ekipleri, bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. İncelemede patlama nedeninin, el yapımı parça ve basınç etkili bir bomba olduğu öğrenildi.
Son olay ise Maltepe’deydi. Fındıklı Mahallesi’ndeki bir Atatürk büstünün önüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakılan paket, polise ihbar edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli paketin içerisinde patlayıcı olabileceği ihtimaline karşı güvenlik önlemi alarak bomba uzmanı ekiplere haber verdi. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, şüpheli paketi fünye yerleştirerek patlattı. Paketten el yapımı basınç etkili bomba çıktığı öğrenildi. Çevreye dağılan parçalar delil torbasına konularak emniyete götürüldü.
Bu arada, Pazar günü 3 bombalı paket  üzerine İstanbul’da polis alarma geçti. Kasımpaşa’da 3 kişiyi takip eden polis ekipleri, şahısları durdurmaya çalıştı. Polisin dur ihtarına uymayan bu kişiler, ellerinde bomba olduğu iddia edilen 2 poşeti yere atarak kaçtı. Şahıslar, kaçtığı sırada ellerindeki silahla polise ateş etti. Kovalamaca sonrası şahıslar yakalanıp gözaltına alındı. Şahısların kaçarken attığı poşet için, olay yerine inceleme ekipleri çağrıldı. İnceleme sonucu poşetten el yapımı parça tesirli uzaktan kumandalı patlamaya hazır bomba çıktı,  bomba fünye ile patlatıldı. 
Editör: TE Bilisim