10. Ulaştırma Şurası'nın kapanışı sonrası gazetecilerin 3. köprüyle ilgili sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım 3. köprünün güzergahıyla ilgili yapılan açıklamalara değinerek, "Doğru köprünün ve otoyolun burada tartışılmasını biz istedik ve bunu şurada ayrı bir oturum olarak planladık ve bu da gerçekleşti. Ben katılamadım. Arkadaşlarımın bana verdiği rapora göre, çok seviyeli düzeyli bir tartışma oldu ve her türlü fikir tartışıldı, özgür bir platform oluştu. Güzergahla ilgili tartışmaları ben sonlandırıyorum burada. Nedir o ? Şu anda belirlenmiş hiçbir güzergah yoktur. Güzergah çalışmaları mevcuttur. Ancak köprünün yapılacağı güzergah üzerinde çalışılan 6 güzergahtan bir tanesi olacaktır. Bu nasıl olacak ? Nasıl belirlenecek ? Onun cevabı da çok açıktır nettir.

Bütün çalışmalar tamamlanmıştır. Gayet tabii, güzergahın planlara işlenmesiyle birlikte ilgili belediyeler kim bu Sakarya, Kocaeli, İstanbul bu belediyeler tarafından imar planlarına meclis kararlarıyla kesinleşinceye kadar hiçbir güzargahtan söz etmek mümkün değildir. Bu anlamda bugüne kadar söylenen bütün hususlar bir spekülasyondur. Siyaseten söylenmiş laflardır. Gayet tabii ki güzergah belirleninceye kadar çeşitli güzergahlar üzerinde çalışacaksınız konuşacaksınız. Rüyaya yatarak güzergah belirlenmez . Bu bir tekniktir. Bir bilimsel çalışma gerektirir. Bunlar da 1993'ten beri yapılıyor arkadaşlar. Dikkatinizi çekiyorum. Bu köprüyü ben veya bu hükümet, bu bakanlık geldi de gündeme getirdi değil. 1993 'te DYP - SHP Koalisyonu döneminde Onur Kumbaracıbaşı'nın Bayındırlık Bakanlığı döneminde, o zaman karayolları Bayındırlık Bakanlığına bağlıydı gündeme gelmiş. DPT yatırım programına alınmış bir projedir. Dolayısıyla köprünün geçmişinin 16 yıllık bir geçmişi vardır. " dedi.

YILDIRIM'DAN GÜRSEL TEKİN'E YANIT: " ERKEN KONUŞMUŞTUR. ÜSTÜNDE DE VAZİFE DEĞİLDİR "

" 6 güzergahtan bir tanesi de budur" diyen Bakan Yıldırım Tarabya - Beykoz güzergahının köprünün olası güzergahlarından biri olduğunu söyledi. Yıldırım, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'e gönderme yaparak, "Ancak bu çalışma henüz tamamlanmadan, yapılmış bir açıklamadır. Olay budur. Bir partinin il başkanı bunu nasıl ve ne şekilde elde ettiğini bilmediğimiz kurum içi yazışmalardan hareket ederek, böyle bir güzergah beyanında bulunmuştur. Erken konuşmuştur. Üstüne de vazife değildir. İşi yapacak üstüne vazife olan bellidir. Biz konuştuğumuzda güzergahı da neyi nasıl yapacağımızı da hem İstanbullu ile paylaşırız hem de işi yapma gayreti içierisinde oluruz " dedi.
Editör: TE Bilisim