İstanbul'da bugünden itibaren kar yağışı bekleniyor. Meteorolojinin son açıklamasına göre kuvvetli yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın, saat 16.00 civarında İstanbul'un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline dönecek. Saat 20.00'ye kadar il geneline yayılarak yoğun kar olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği ve 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor. Kar yağışı aralıklarla çarşambaya kadar devam edecek. Sıcaklıklar bugün hızla düşecek. Ankara'da ise cumartesi günü yoğun yağış görüleceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden bugün için Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kütahya gibi pek çok il için de kar uyarısı var.
 
METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA UYARISI: EKSTREM SOĞUK HAVA DALGASI


 Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre; balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. 

Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


 AA muhabirine açıklamada bulunan Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilisi, beklenen kar nedeniyle paniğe gerek olmadığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
 
CUMARTESİ ÖĞLENE KADAR YOĞUN KAR VAR

"Güneyli kuvvetli rüzgar ve lodosla beraber öğle saatlerine kadar yağmur devam edecek. Öğleden sonra hava soğumaya başlıyor. Rüzgar, kuzeye dönüyor. Hava da yavaş yavaş karla karışık yağmura geçiyor. Hava saat 20.00 gibi kara çevirecek. Gece boyunca ve cumartesi öğlene kadar da yoğun şekilde kar yağışı bekliyoruz. Cumartesi, pazar ve pazartesi de kar yağışı aralıklarla devam edecek."



Balkanlar’dan gelecek yoğun kar yağışının İstanbul ve Marmara genelini kapsayacağını belirten Meteoroloji yetkilisi, mesai saatlerinden sonra başlamasını bekledikleri kar yağışının hayatı çok fazla olumsuz etkileyeceğini öngörmediklerini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim