Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği'nin, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlediği 2015 İstanbul Satranç İl Birinciliği'nde şampiyon belli oldu. 19 Aralık'tan bu yana devam eden turnuvaya katılan sporcular, rakiplerini elemek için kıyasıya mücadele etti. Genel, Bayanlar, Emektar, 18 yaş altı ve 12 yaş altı kategorilerinde sürdürülen müsabakalarda büyük çekişme yaşandı. Turnuvanın ödül töreni ise Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ödül törenine; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, sporcular ve aileleri katıldı.

KUPA VE MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Dereceye giren sporculara madalyalarını protokol üyeleri takdim etti. Satranç turnuvasında genel kategoride mücadele eden Özgün Şahin, İstanbul Şampiyonu unvanı almaya hak kazanan isim oldu. Zorlu mücadelelerin ardından rakiplerini tek tek eleyen Şahin, şampiyonluk kupasını ve altın ödülünü Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı'nın elinden aldı. Final gecesinde en başarılı görme engelli sporcu Deniz Şimşek de ödülünü aldı.

İSTANBUL'U TEMSİL EDECEK

Genel kategoride İstanbul Şampiyonu olan Özgün Şahin, 2016 yılı Şubat ayında gerçekleştirilecek Türkiye Satranç Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil edecek.
Şampiyonluğa ulaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Şahin, "Uzun zamandır hayalimdi bu turnuvayı kazanmak. Çok zor bir turnuva oldu. İstanbul'un en iyi oyuncuları oynadı. Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum" dedi.

ESENLER'İN ŞAMPİYONU EMRE

Hafta içi İstanbul'dan çeşitli okulların yarıştığı ve her yaştan öğrencinin katıldığı Okullar Arası İl Satranç Turnuvası’nda yarışan sonunda Esenler'in Engin Can Güre İlkolulu’ndan Emre Akdaş turnuvayı ikinci bitirerek önemli bir başarıya imza attı. Emre, böylece Esenler'in de en başarılı ismi oldu ve gecede ödül alan isimlerden oldu. 
Editör: TE Bilisim