Cummhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketleri 2015 yılını zararla kapatıyor. 2015 yılının ilk 9 ayının gelir tablosuna bakıldığında İBB’ye ait 9 şirketin zararda olduğu görülüyor. Şirketler arasında İSPARK’ın da olması dikkat çekiyor. 2015 yılında en fazla kâr eden İGDAŞ ise özelleştiriliyor.

İBB’ye ait 27’i şirketten 9’u 2015 yılının ilk 9 ayında zarar etti. Zarar eden şirketler arasında geçtiğimiz ay İBB Meclisi tarafından İstanbul’daki taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisinin 15 yıllığına devredildiği İSPARK da var. İSPARK ilk 9 ayda 167 milyon lira hasılat yapmasına karşın yaklaşık 3 milyon lira zarar etti.
Bu arada gelir tablosunda en fazla kârı yapan İGDAŞ özelleştiriliyor. İGDAŞ 9 ayda 395 milyon TL kâr etti. 6 yıldır özelleştirilmeye çalışılan İGDAŞ için ilk olarak blok satış yöntemiyle özelleştirilme kararı alındı. İBB Meclisi’nde geçen hafta tüm blok satış yöntemiyle özelleştirme kararları kaldırılarak yüzde 51’i “halka arz” yöntemiyle özelleştirme kararı alındı. Yine gelir tablosunda İGDAŞ’ın ardından en fazla kârı Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. ve KİPTAŞ’ın yaptığı görülüyor.

 
Editör: TE Bilisim