Avrupa terör saldırılarıyla sarsılırken, Türk polisi önceki gün DAEŞ terör örgütüne büyük bir darbe vurdu. Sultangazi'de bir hücre evine düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığındaki Suriye uyruklu canlı bomba İbrahim G.J.A., Türk vatandaşı Muhammed N. ve Irak uyruklu Ali F. gözaltına alındı.

Dinsel-ruhsal hazırlarmış
Alman istihbaratının özellikle uyardığı isim ise İbrahim G.J.A. terörist G.J.A.'nın Musul'dan Gaziantep'e geldiğine dikkat çekilen yazıda, "Kendilerini dinsel ve ruhsal olarak hazırladılar. Sinyal bekliyorlar. Akşam vakti saldırı düzenleyecekler. Hedeflerinde Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu var" deniliyor.
Canlı bombalar geldi
Uyarı notu şöyle: "Almanya Büyükelçiliği için saldırı uyarısı. Çok yakın bir gelecekte, muhtemelen akşam, kendilerini DAEŞ olarak adlandıran gruba ait intihar saldırganlarının Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği'ne ve İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu'na bir saldırı düzenleyecekler. Şüphelilerin Türkiye'ye, Gaziantep'ten geçerek geldiği düşünülüyor. Şüpheli canlı bombalar hali hazırda Türkiye'de. Muhtemel saldırganlardan birisi Musul Noor Sokağı'ndan, G.J.A. İstihbaratın kaynağı güvenli bilgi de güvenilir gözükmektedir. Bu uyarı ciddiye alınmalıdır."
Bombanın izleri siliniyor
Taksim İstiklal Caddesi'nde yapılan terör saldırısının izleri kapatılıyor. Patlama nedeniyle hasar gören camlar değiştirilirken, dün kontrplak ile kapatılan işyerinde tadilat çalışması başlatıldı. Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği, nostaljik tramvaya eklediği bir vagonla, vatandaşlara karanfil dağıtarak teröre tepki gösterdi.
Akşam 
Editör: TE Bilisim