Gazetemizin imtiyaz sahibimiz Hüseyin Çetiner başkanlığında yapılan toplantıda yazarlar fikirleri ile gazetenin geleceği hakkında yararlı önerilerde bulundular.

 

Gazetemizin Genel Koordinatörü Sürekli Sarı basın kartı sahibi Müslüm Aktürk

 

Yıllardır hayatını gazetecilik yaparak kazandığını anlatan Müslüm Aktürk İstanbul Times ismi değerli bir markadır.

 

Dünyanın en seçkin gazeteleri “Times” kelimesi  ile biter.Örnek vermek gerekirse New York Times, Tehran Times, gibi isimlerle yayın yapan gazeteler ülkelerinin en seçkin marka değerleri olduğunu hepimiz biliyoruz.

 

Gazetemizin İstanbul kent gazeteciliği içinde ilk sıralarda yer aldığını sektörü bilenler ilgili platformlarda ifade ediyorlar.

 

Kısa bir süre önce Ankara’ya gitmiştim. Temsilcimiz Reşat Kuşçuoğlu ile sohbet ederken yazdığı bir yazı ile alakalı başbakanlıktan bizi aradılar.Reşat bey de bende bu durumdan dolayı çok mutlu olduk ve bizi görüşmeye davet ettikleri için başbakanlığa gidip yetkililer ile birer görüşme yaptık.

 

O görüşmede yetkililer daha önce Halkalı TOKİ konutları içinde cami eksikliği olduğunu gündeme getirdiğim yazımı da okumuşlar ve bu konuda TOKİ başkanı ile burada Cami eksiği olduğu tespitimi doğru bulduklarını ifade etmeleri beni daha da mutlu etti.

 

Başbakanlık yetkileri bizi bizzat TOKİ  başkanı ile görüştürdüler ve orada bahsettiğim yerde çok kısa Sürede Camii temeli atacaklarını söylemeleri İstanbul Times Gazetesi sayesinde oldu. İnancım gereği burada namaz kılanların yapacakları duaların gücü hem bize hem de gazetemize yararlı olacaktır.

 

Materyalist olarak bakarsak belki bu işin gazetemize ve bana maddi bir kazancı yoktur ama manevi kazancı para ile satın alınmaz diyerek basının gücü hakkında çarpıcı örnekler veriyordu.

 

Aktürk konuşmasını şu şekilde sürdürdü gazetemizin daha da gelişip büyümesi adına köşe yazımızı yazıp göndermekten daha fazla işler yapmalıyız diyerek yararlı fikirlerini yazarlar toplantısında paylaştı.

 

 

Maksut Konyar

 

Gazetemizin köşe yazarları kadrosuna yeni katılan Maksut Konyar yaptığı konuşma da şunları söyledi “İstanbul Times Gazetesini 4 yıldır takip ediyorum.Bir yerel gazetede olamsı gereken her şeyin olduğunu memnuniyetle gördüm. Zaten bu ilkeli yayıncılık sayesinde burada yazı yazmak istediğimi Hüseyin Çetiner’e ifade ettiğim zaman sağ olsun kendiside beni 20 yıldır tanıyan birisi olarak sayfalarını bize açarak fikir ve görüşlerimizi yüz binlerce insan ile paylaşmamıza zemin hazırladığı için huzurlarınızda şahsına teşekkür ederim dedi.

 

Konyar  İstanbul gibi bir dünya metropolünde gazete yayıncılığı yapmanın kolay olmadığını ifade ederek bu konuda biz köşe yazarları sadece yazımızı yazıp göndermemeliyiz dedi.

 

Gazetemin gücüne güç katmak için yeni aboneler kazandırmak gerektiğini ifade eden Maksut Konyar yakın dostları başta olmak üzere reklam ve ilan verenleri ilgili servis yetkilimiz ile buluşturmak konusunda elinden gelen destekleri vereceğini ifade etti”.

 

Erdoğan Karaman

 

Gazetemizin sektörde güzel konuklara temas ederek gündem oluşturduğunu görüyorum. Benim de birkaç tane önerim olacak.  Yazı yazmak bir marifet,kabiliyet ve bilgi işi olduğunu  kabul ediyorum. Ancak arkasında bir Holding ve cemaatin olmadığı bir gazetenin finans sorununu ancak reklam,ilan ve abonelik belleri ile karşıladığını hatırlatmak isterim. Yazılarımızı okuyan on binlerce okurumuza buradan seslenmek istiyorum. Bizim burada yazı yazabilmemiz için gazetemize abone olarak yıllık 150 TL ödemelerini istirham ediyorum. Biz köşe yazarları da her çıkan sayıdan belli miktarda  gazete alarak halkın uğrak yeri olan kuaför,kıraathane,pastane ve benzeri yerlere birer tane bırakarak daha çok kişinin gazetemizi okumasını sağlamalıyız diyerek okurların abone olarak gazetemize destek olmalarını istedi.

 

Öznur Şahin

 

Elektrik Mühendisi olmasına rağmen hayalinde hep gazeteci olmak istediğini ifade ederek İstanbul Times Gazetesini ikamet ettiği Üsküdar’da internet üzerinde takip ettiğini ifade ederek Gazetenin okur temsilcisi Özcan Özkul vasıtasıyla idarecilerle görüşerek gazetede yazı yazmak istediğini ifade ettiğini söyledi. Şahin yayın kuruluna birkaç tane deneme  yazısı gönderdikten sonra ilk önce haber portalında daha sonrada yazısının çok okunmasından dolayı yine yayın kurulu tarafından gelecek haftaki gazetede de yayınlanacak olmasının kendisinden tarifi imkansız bir mutluluk yarattığını söyledi. Öznur Şahin de abone ve diğer gelir getirici  faaliyetler için elinden gelen gayretleri  göstereceğini söyledi.

 

Fatma Ozan ise diğer arkadaşların gayet olumlu ve güzel konulara temas ettiğini söyledikten sonra ben de abone ve diğer gelir getirici faaliyetlerde bulunacağım diyerek fikirleri  ile katkıda bulunan diğer yazar arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Toplantı sonunda kısa bir konuşma yapan Hüseyin Çetiner şunları söyledi “ Aslında bugün diğer yazarlarımızda aramızda olmak istiyorlardı ancak daha önceden planladıkları çalışmaları olduğu için aramızda bulunmadılar dedi. Bugün burada bulunan arkadaşlar gelir getirici faaliyetler hakkında oldukça güzel sözler sarf ettiler. Ben de ilk etap’ta 1.000 tane yeni abone kazanmak için ciddi bir çalışma yaparsak başarılı oluruz diye düşünüyorum dedi.

 

Toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi.

 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim