Zeytinburnu'dan OR-Gİ 'ye Çıkarma 

Zeytinburnu Belediyesi Ordu Giresun (OR-Gİ)Havalimanın açılış törenine Zeytinburnu'nda hizmet veren STK başkanlarını,medya mensuplarının da içinde bulunduğu  200'a yakın kişiyi THY'ye ait özel bir uçak ile Havalimanının açılışına tanıklık etmek üzere götürdü.

 tiren Türk Hava Yolları'na (THY) ait 180 kişilik uçak Atatürk Havaalanı'ndan 07.00 sıralarında kalkış yaptı. İstanbul Times Yayın Grubu imtiyaz sahibi, gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in de içinde bulunduğu ilk uçak kafilesi 08.38 sularında Giresun-Ordu havaalanına iniş yaptı.


İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirmek üzere Ordu'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ordu-Giresun Havalimanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, uçaktan inişlerinde çiçeklerle ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan sporcuları tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol üyeleri ile tokalaştıktan sonra tören kıtasını selamladı.

Bugün saat 14.00’da gerçekleştirilen açılışta  Numan Kurtulmuş; Avrupa’nın tamamıyla deniz üzerine inşa edilmiş ilk ve tek havalimanını büyük bir heyecan ile açacaklarını söyledi. Kurtulmuş; “Çok hummalı bir çalışmayla çok şükür bugün itibariyle burası uçakların inişine hazır hale geldi.  5 uçak bu alana indi ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızın getirmiş olduğu heyetle birlikte burada bu açılışı yaptık” dedi

Bu Mega Projedir !

Numan Kurtulmuş; “Bu mega projedir. Türkiye'nin nereden nereye geldiği konusunu göstermek bakımından son derece somut bir göstergedir. Daha önce 17 yıl bitirilemeyen Karadeniz otoyolundan bahsediyoruz. Birkaç yıl içerisinde Karadeniz otoyolu bitirildi. Daha evvel Türkiye'de havalimanı yapmak, hele havayolunu kullanarak bir şehirden bir şehre gitmek ayrıcalıklı seçkin ve zengin kişilerin işiyken şimdi çok şükür memleketimizde 55 havalimanımız var. Bu havalimanı Avrupa standartlarının üzerinde bir havalimanı. Vatandaşlarımızın hepsi çok rahatlıkla hava yollarını kullanabiliyorlar. Türkiye dünyanın en farklı destinasyonu. Önemli hava yolu şirketine sahip. Türk Hava Yolları'na sahip. Allah'a çok şükür neresinden bakarsanız bakın Türkiye'nin çok ileri gittiği göstergelerden birisi” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


Editör: TE Bilisim