Bağcılar Belediyesi, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık ve AKG Gazbeton ortaklığında düzenlenen ERKE Green Academy Yeşil Bina Stratejileri Leed L4 Eğitimi yoğun ilgi gördü.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda iki gün süren programda, konunun uzmanları tarafından Kentsel Dönüşüm kapsamında inşa edilen yaşam alanlarında önem verilmesi gereken çevre temizliği, hava kirliliği, ulaşım, enerji verimliliği gibi konuların üzerinde duruldu. Yeni yaşam alanları inşa edilirken uluslararası standartlara uyulması gerektiğinin ifade edildiği programda ana başlıkları ise şu konulardan oluştu:

“Enerji ve Su Verimliliği, Malzeme ve Kaynaklar, İç Mekân Kalitesi, Yeşil Binanın Faydaları, Yeşil Bina Nedir, Sürdürülebilir Araziler, İç ve Dış Beton Teknolojisinin Getirdiği Yenilikler.

“YAPILAŞMADA ENERJİ VERİMLİLİĞİ İLE YEŞİL BİR ÇEVRE ÜZERİNDE DURULDU”

Bilgi ve birikimlerini paylaşan uzmanlar konuşmalarında görsellikten de faydalandı. Sunumlarda yeni yerleşim alanlarının kurulmasında özellikle toplu taşımanın teşvik edilmesi, spor ve yeşil alanların inşa edilmesi, yağmur suyunun yönetimi, ışık kirliliğinin azaltılması, çimlerin sulanmasında atık sulardan faydalanılması, inşaat malzemelerinin geri dönüşümü, yenilenebilir enerjinin kullanılması, inşaattan kaynaklanan kirliliğin önlenmesi, hassas arazilerin korunması gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Belirli standartlara uyan müteahhit ile yapılara Leed Green Sertifikası verileceği de kaydedildi.

“ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN YAŞAM ALANLARI İNŞA EDİYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesini, hemşehrilerinin yüzde 100 desteğiyle ve güvenilir adımlarla aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Yerinde dönüşüme önem verdiklerinin altını çizen Çağırıcı, bunun yanı sıra uluslararası standartlara da dikkat ettiklerini vurguladı. Çağırıcı, “Proje kapsamında sağlıklı, çevreci ve güvenilir binalar inşa ediyoruz. İlçemiz her geçen gün toplu ulaşıma uygun, yeşilin hâkim olduğu ve çevrenin korunduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor.” 

Editör: TE Bilisim