Eylül 2009’da İstanbul’da yaşanan sel felaketinden sonra uygunsuz yapılan binalara karşı savaş açtık

Başakşehir, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler ve Bakırköy’de geçen Basın Ekspres yolu en çok zarar  gören yer olmasına rağmen İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş Tapulu olsa bile bu basın ekspres yolunda dere yatağında yapılan bütün binaları yakacağız demişti. Ancak hiçbir yer yıkılmadığı halde burada 70’e yakın gökdelen için imar verildi. 


İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 


Takdir-i İlahi Olmayacak Takdir-i İdari Olacak Diye Haberler Yaptık

Halkın yaşamı hiçe sayılarak dere yataklarına, sahillere ,tarihi mekanların yanı  başına yapılan binalara karşın  gazetelerimizde, haber portallarımızda  ve web televizyonlarımızda bu binaların kamu yararı düşünülmeden yapıldığını ifade eden sayısız haber yaptık. Proje sahipleri bize yaptıklarının yanlış olmadığını anlatacakları ve bizi ikna edecekleri yerde  suç duyurusu, maddi ve manevi tazminat davaları açarak bizi yıldırma yolunu tercih ettiler.

Yılmadık dik durduk direndik ve bütün davaları kazandık çünkü doğru duvar yıkılmaz dedik ve öyle oldu

İstanbul ili Bakırköy ilçesi Ataköy sahilinde kıyı kanununa muhalafet edilerek  sahili halka kapatan Kuzu İnşaat’ın Projesi olan Sea Pearl’ün sahibi Özen Kuzu hem gazetemizin yöneticileri hem de gazetemizin tüzel kişiliği olan neşriyatçı şirketimiz ALEYHİNE önce Cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulundular.

İlgili savcılık yapılan gazetecilik faaliyetidir diyerek suç duyurusunu düşürdü. Peki Kuzu İnşaat rahat durdu mu ? hayır bu sefer hakkımızda maddi ve manevi tazminat davası açtılar. İki yıl boyunca Adliyeleri 2.adresimiz yaptılar. İzmir Dikili’de bile aleyhimize dava açtılar. Türk adaleti açılan bütün davalarda bizi haklı buldu ve açılan davaları RED etti.

Yerel bütün mahkemelerde açılan davaları biz kazazdık. Kuzu İnşaat bu sefer de yerel mahkemelerde kazandığımız davaları Yargıtay’a taşıdı. Biz Türk adaletinin burada da bizi haklı bulacağını düşünmekteyiz çünkü halka bilgi vermek bizim temel  vazifemiz ve biz onu yaptık ve yapıyoruz.

Seda’nın Oğlu Fena Aşık diye 2 satırlık haberden dolayı  yıllarca yargılandık ve maddi cezaya çaptırıldık…

Stajyerimizin ilginç bulup alıntı haber olarak www.istanbultimes.com.tr de yayınladıkları “Seda’nın oğlu fena aşık” başlıklı haber için gıyaben yapılan yargılamadan dolayı çok büyük sorunlar yaşadık. Yıllarca kesilen cezanın haksız olduğunu ispatlamak için mahkemelere gidip geldik.

Ölüm tehditleri aldık


Hoşuna gitmeyen haberler yaptığımız zaman muhataplar kimi zaman aracımızın plakasını, işyeri adresimizi ve evimizin adresini biliyoruz diyerek bizi ölümle tehdit ettiler. Biz de onlara ölüm ha urganda ha yorganda yaptığımız haber yalan ve yanlış ise bize tekzip gönderin yayınlayalım diyerek tehditlerine boyun eğmedik. Eğmeyiz de.

Reklamlarımızın kesilmesi  tehdidi aldık

Kimi zaman da hoşuna gitmeyen haberlere imza attığımız için canını sıktığımız kişiler gazetemizde reklamları yayınlanan kişilere hatırı sayılır aracılar koyarak reklamlarımızı kestiler. Biz de onlara rızkı veren Allah’tır diyerek sabır ettik. Daha sonra reklamımızın kesilmesi için aracı olanlar bizi arayarak siz haklıymışsınız  biz yanlış yapmışız hakkınızı helal edin diyenlere rastladık.

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz ulusal gazeteler bile olumsuz haber yapamazken siz ne yapacağınızı düşünüyorsunuz sizi perişan edeceğiz tehditleri en çok aldığımız tehditler oldu

Bu tehditleri bazen milyar dolarlık inşaat projesi yapan dev firma sahiplerinden oldu. Bezende onların ajanslarından geldi. Biz yaptığımız haberlerin doğruluğuna güvenerek kaba kuvvet karşısında hiçbir zaman geri adım atmadık.

Ulusal gazetelere reklam pastanızda dev pay verdiğiniz için onlar yanlışa ses çıkarmadılarsa bizde mi çıkarmayalım dedik ve halk odaklı haberlerimizi yaptık. Bir sefer tehditlere boyun  eğdiğiniz zaman bunun sonu gelmez inancımız olduğundan hiçbir zaman kaba kuvvet ve tehditlere pirim vermedik.

İlk 3 - 4 sayıdan sonra gazetecilik gibi zor bir mesleği yapamayacağınızı düşündük yanıldık hakkınızı helal edin diyenler de çok oldu

İçlerinde belediye başkanları, başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları da olmak üzere çok sayıda kişi yayıncılığa başladığımızın 3.veya 4.yılında bize itiraflarda bulunarak gazete çıkarmak gerçekten zor iştir.

Sizin de bu zor işi ancak 3 -4 sayı yaptıktan sonra bırakacağınızı düşünerek bahse bile girdik. Bahsi kaybettik ama sizin düzenli ve başarılı bir şekilde yayıncılık yapmanızdan dolayı hakkınıza girdik lütfen hakkınızı helal edin diyen çok kişiye rastladık.

İstanbul Times Yayın Grubu’nun kurucusu ve imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner neler söyledi ?

İlk Genel Yayın Yönetmenimiz olan Ferdi Türk’e, ilk haber müdürümüz olan Ömer Adıyaman’a, Şu an haber müdürümüz olan Müslüm Aktürk’e ,Genel yayın Yönetmenimiz olan Maksut Konyar’a, Muhabirlerimiz den Çağla Pekgüleç’e,Erhan Şahin’e, dağıtıcımızdan okurlarımıza kadar ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen herkes teşekkürlerimizi arz ederiz.

Reklam ve Destekleri ile yanımızda olan:

Öncelikle kurulduğumuz günden beri desteklerini bizden eksik etmeyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a,Bağcılar  Belediye başkanı Lokman Çağırıcı’ya, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e,  Beylikdüzü Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver’e, CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat’a, Avrasya Hastaneler Grubu Kurucusu Genel Cerrahi uzmanı Op.Dr.Hüseyin Urlu’ya, Fuzul Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ve yardımcısı Eyüp Akbal’a, Irmak Group Yönetim Kurulu başkanı Yüksel Akgül’e, Gürbaşlar Gorup yönetim kurulu başkanı Adnan Başdemir’e, TAMAŞ otomotiv’den İsmail ve Mehmet Ali Çam’a, Uluocak Mimarlık’tan Süleyman Uluocak’a,  Metin Altınçizme’ye, Kazım Özeren’e, Çiğdem İnşaat Emlak'ın sahiplerinden Cemil ve Hakkı Ertunç’a Özetle on yıl boyunca,maddi manevi katkı ve desteklerini esirgemeyen herkese kendim ve yayın gurubum adına teşekkür ederim" dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim