İstanbul'da İETT ve halk otobüsleri son dönemde kazalar ve 10 numara yağ iddialarıyla gündeme gelirken, kentin tek kadın otobüs şoförü korkusuzca direksiyon sallıyor.
İSTANBUL TEK KADIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Otobüs A.Ş. denetiminde çalışan Şengül Tunç, 40 yaşında ve bir çocuk annesi. Çocuk yaşta başlayan araba sevgisini mesleğe dönüştüren Tunç, ilk kez Düzce Belediyesi’nde şoförlük mesleğine başladı. 4 yıl Düzce’de otobüs şoförü olarak çalıştıktan sonra İstanbul’a geldi. Şuan Taksim- Çıksalın otobüs hattında görev yapan Şengül Tunç "İstanbul’daki tek kadın otobüs şoförü" olma unvanını taşıyor.
BAYAN OLMAMIN TRAFİKTE BENİM İÇİN OLUMSUZ BİR YANI YOK
İstanbul’da otobüs şoförlüğü yapmanın çok basit olduğunu belirten Şengül Tunç, “Dışarıdan bakıldığı zaman otobüs şoförlüğü havalı gözüküyor. 10 yıldır şoförlük yapıyorum, bu işten emekli olmayı düşünüyorum. İşimi çok seviyorum, sevmesem bu işi zaten yapamam. Bayan olmamın Trafikte benim için olumsuz bir yanı yok, genelde olumlu tarafı var. Otobüs şoförlüğü Eğlenceli güzel bir iş, kimseye muhtaç kalmadan para kazanıyorum. Bir anne olarak en şefkatli otobüs şoförü olduğumu düşünüyorum’’dedi.
HİÇBİR OTOBÜS ŞOFÖRÜ KİMSENİN CANINA KASTETMEZ’
Son zamanlarda yaşanan otobüs kazaları hakkında konuşan Tunç, şunları söyledi;
"Otobüs kazalarının kesinlikle otobüs şoförlerinin yaptığı bir hatadan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Eğer araştırılırsa bu kazalar başka bir sebepten olduğu ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bende otobüs şoförü olduğum için biliyorum hiç bir otobüs şoförü ne kendi canına nede bir başkasının canına kastetmez. Otobüs şoförü olmak için çok zorlu bir eğitimden geçiyoruz."

HAYALİ: AVUSTURYA HOHENEMS'E KADAR OTOMOBİLLE GİTMEK
Şengül Tunç, en büyük hayalinin ise bir gün doğduğu şehir olan Avusturya’nın Hohenems şehrine kadar kendi kullandığı otomobille gidebilmek olduğunu söyledi.
 
Editör: TE Bilisim