Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları seçmeni etkilemedi,seçmen hizmete oy verdi  

İstanbul'un 39 ilçesinde 29 Mart 2009 da AK Parti 26,CHP 12 ,DSP adayı Mustafa Sarıgül'de Şişli 'de ilçe belediye başkanlığını kazanmıştı.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber 


30 Mart 2014 yerel yönetim seçimlerinde CHP'nin Beylikdüzü,Başakşehir başta olmak üzere 4 veya 5 tane yeni ilçeyi de kazanmayı hedefliyordu.

CHP bu hedeflerinde sadece Beylikdüzü'nde ulaştı. Ak Parti 'de Ataşehir,Avcılar,Sarıyer,Kartal ve Maltepe'yi yeniden kazanmak için çok çaba sarf etti ama bu çaba yeterli olmadı.

Ak Parti seçimi elindeki Beylikdüzü'nü CHP ye kaptırarak bu seçimde 25 ilçe ile  yine en çok ilçeyi alan parti oldu.

CHP Beylikdüzü’nü Ekrem İmamoğlu ile aldı. Küçükçekmece de ise Ak Parti adayı Temel Karadeniz % 42.1 oy alırken,CHP adayı Gökhan Gümüşdağ ise % 39.7 oy ile aradaki farkı aza indirdi. 
 
Avcılar'da CHP Adayı Dr.Handan Toprak Benli ve Ak Parti adayı Bayram Şenocak arasında kıyasıya bir seçim yaşandı. CHP adayı Benli seçimi % 44 ile kazandı , Ak Parti adayı da % 40 oy alarak partisinin Avcılar'da oy oranını arttırdı.

Ak Parti İstanbul'un yeni Finans merkezi Ataşehir'i CHP'nin elinden almak için ciddi bi çalışma yaptı ancak CHP adayı Battal İlgezdi % 44.9 ile seçimi yeniden alırken,Ak Parti Adayı Nimettulah Topu bütün uğraşılarına rağmen ancak %41.7 oy alabildi.

CHP Aylin Kotil ile Beyoğlu'nu alacağını hesaplarken Ak Parti adayı Ahmet Misbah Demircan % 48 oy 
alırken Kotil ise ancak % 35.5 oy alabildi.

İstanbul'un rekoru Esenler'in elinde

Ak Parti ilçe belediye başkanları içinde Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu % 62.7 ile rekor oy alan ilçe belediye başkanı oldu.

İBB'ye en büyük oy Bağcılar'dan geldi 

İstanbul'un nüfus olarak en büyülk ilçesi olan Bağcılar'da Lokman Çağırısı 241.170 oy alarak İBB adayı Kadir Topbaş'a en büyük desteği vermiş oldu. 

Esenler'den sonra Ak Parti en büyük oranını % 61.3 ile Sultabeyli'de aldı. Sultangazi ilçesinde ise Ak Parti'nin oy oranı % 58.5 oldu.

İstanbul seçmeni istikrar sürsün İstanbul büyüsün dedi. AK Parti'nin Beyklikdüzü belediye başkanı  Yusuf Uzun'un haktan kopuk çalışmaları sonucu CHP adayı Ekrem İmamoğlu seçimi alaraka İstanbul'un tek değişikliğine imza atma başarısını gösterdi.

Uzun'un özel kalem Müdürü Suat Göztaşı Beylikdüzü belde iken Ak Parti belde gençlik kolları başkanı olarak görev yaparken  iki yıl Ak Parti il koordinatörü olarak Beylikdüzünden sorumlu görev yapan üst siyasi büyüğünün üç beş dakikalık selam verme maksadı ile yaptığı ziyartte başka birisi ile görüşsün isteğinden   anlaşılacağı üzere bu tür kaba ve gönül kırıcı davranışlar halktan gerekli tokadı yedi.  

Sonucun Beylikdüzüne hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Kadir Topbaş yine İBB'nin patronu 

Seçim kampanyası sırasında ülke gündemine girmek yerine projelerini anlatan Topbaş İstanbul seçmeninin desteğini aldı. CHP adayı Mustafa Sarıgül İstanbul'u alacağım iddiasında idi. Ancak kampanyasının ilk başında yaptığı ilçe açık hava toplantlarında TDH nın bayrakları CHP'nin kinden çok olunca Parti içinde yapılan uyarılardan sonra seçimin ortalarında alanlarda CHP bayrakları daha çok görünmeye başladı. Sarıgül güzel bir seçim kampanyası yürütmesine rağmen Topbaş  % 8 bir fark atarak 3.kez İstanbul'un patronu oldu.

Marmaray Topbaş'a en az % 4 oy kazandırdı 

İstanbul'un bir çok ilçesinde yaptığımız sokak çalışmalarında İstanbul ulaşımı için bir devrim niteliğinde olan 150 yıllık bir proje olan Marmaray'ın İstanbul halkının kullanımına açılmış olmasının Ak Parti adayı Dr.Mimar Kadir Topbaş'a en az % 4 bir oy artışı sağladığını rahatlıkla söylemek mümkün. 

Ancak Ak Parti'nin aday belirleme sürecinden önce Feshane'de yaptığı Temayül yoklamasında Ak Parti İstanbul İl başkanı Aziz Babuşçu'nun teşkilattan 7 bin küsür oy almasına rağmen Başbakan'ın 700 oy alan Kadir Topbaş ile yola devam etme kararı alması da teşkilat içinde konuşuluyor.

Sarıgül'ün avantajı beşeri münasebeti oldu 

Sarıgül'ün kabul edilen en iyi özelliği beşeri münasebetleri ve medya ile olan ilişkileri idi. Ancak yerel medya mensupları ile bir araya geldği WOW Oteldeki yemekli toplantıda daha basın mensuplarının yemeği gelmeden konuşmasını yapıp ayrılması meslektaşlarımızın sinirlerini bozdu. Bu durum sık sık Sarıgül tarafından yapılıyor. Halk da bu gayri samimi durumu gördüğü için yeterli oy vermeyerek başkanlığı yeniden Ak Parti adayı Kadir Topbaş'a teslim etti.

30 Mart seçim sonuçlarının İstanbul'a ve ülkemize hayırlar getirmesini dileriz. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim