İstanbul'da İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın uyguladığı puanlama sistemiyle, son bir ayda çeşitli suçlara karışan 571 kişinin yakalandığı bildirildi.

Okulların açılmasıyla birlikte uygulamalarına hız veren İstanbul polisi suçlulara göz açtırmıyor. Beyoğlu, Kasımpaşa, Dolapdere ve çevresinde suçlu avına çıkan polis, çok sayıda şüpheli ile birlikte bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. Polis, özellikle ara sokaklar ve okul önlerinde GBT uygulaması ve şüpheli profilleri üzerinde uygulama yaptı. Yapılan uygulamalarda çeşitli suçlara karıştıkları tespit edilen bazı kişiler ile birlikte satışa hazır bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Uygulamalar sonucu son bir ayda çeşitli suçlara karışan 571 kişinin yakalandığı bildirildi.

Hüseyin Çapkın`ın İstanbul`da başlattığı  sistem ilçelerde polis merkezlerinde çalışan memurların başarı durumlarına göre puanlandırılmasını içeriyor. Cinayet zanlısı yakalama, gasp, hırsızlık yaralama gibi olayların her birine puan veren sistemde, zanlıyı yakalayan ekip yada memur o olayın değeri kadar puan alacak. Önemli olayların puanları daha yüksek tutulurken, daha basit çaptaki vakalarda daha düşük puanlar veriliyor. Yüksek puana ulaşan polis memuruna sanıldığının aksine para ödülü verilmiyor. Yüksek puana ulaşan personel istediği birimde çalışma imkanını yakalıyor.

Editör: TE Bilisim