Geçen hafta Bakırköy’den sonra bu hafta Beylikdüzü’nde kısa bir araştırma yaptım.

BEYLİKDÜZÜ AK PARTİ’YE EMANET 

Geçen hafta Bakırköy’den sonra bu hafta Beylikdüzü’nde kısa bir araştırma yaptım. İlk durağım Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’du. Uzun, anlaşılan zor bir görevi üstlenmiş. 60 Trilyon bir borç ve evrakı olmayan bir belediye teslim almış. Evrak aslında var ama çoğu, yolsuzluklardan dolayı tutuklanan eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’ın soruşturması için incelemeye alınmış. Ama Başkan Uzun’un yüzündeki tebessüm her şeyi açıkça ortaya koyuyor. Sohbetimizde ilk olarak kullandığı cümle ise, “Ben hizmet için geldim. Beylikdüzü halkına söz verdim. Onun için çok işim var burada” demesi ise tam kırılma noktası oldu. AK Parti’den seçilen Belediye Başkanı Yusuf Uzun’u seçim döneminde de takip ettiğim için çok yakından tanıyorum. Yusuf’un halk içinde sevilen bir isim olması, birçok kendini beğenen bürokratlar gibi ağır abi pozisyonu değil de hizmet adamı ve birebir halkın içine giren bir kişi olduğu için şimdiden halkın gönlünde taht kurmuş. Vatandaşlarla konuşurken, Uzun ile iligli olumsuz bir kelime duymak açıkça çok zor. Çünkü, Belediye Başkanı’na  vatandaşlar Vehbi Orakçı döneminde ulaşamazken, şimdi her gün 3 saat randevulu bir şekilde halk başkanla bir araya geliyor ve onların sorunlarını dinliyor. Görünen o ki Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzunun yapacağı çok iş var.  

BEYLİKDÜZÜ’NDE SİYASİ PARTİLER

Beylikdüzü’nde siyaset hala bitmemiş durumda. Beylikdüzü Saadet Partisi, CHP, MHP, DSP, AK Parti, BBP, DTP başta olmak üzere her partinin İlçe binasında insanlarla ve partililerle karşılaşmak mümkün. Beylikdüzü’nde anlayacağınız tam bir genel seçim havası hakim. Tüm siyasi partiler, AK Parti başta olmak üzere 2011 yılında  yapılacak olan seçimlere start vermiş durumda.

 

KRİZ BEYLİKDÜZÜ’NÜ TEĞET GEÇMİŞ

Beylikdüzü’nde bulunan esnafların krizden dolayı şikayetlerinin olmaması ise sevindirici bir haber oldu. İşyerlerini ziyaret ettiğim zaman, genel itibari ile esnafın işlerinin yolunda olduğunu ve herhangi bir şikayetlerinin olmadığını öğrenmem ise Türkiye’de ekonominin iyiye doğru ilerlediğinin sinyali olarak algıladım.

 

İSTANBUL’DA SİYASET KULİSLERİ

İstanbul’da siyaset hızlı bir şekilde devam ederken, siyasi partilerde konuşulan konular kulislerde dönmeye başladı. Başakşehir’de tamamen AK Parti kök salmış. CHP’den aday olan Mehmet Kaban’ın seçim dönemindeki az bütçesi kulislerde konuşulurken, seçim döneminde yaptığı çalışmalarda para ödemedi de kulislerde konuşuluyor. Diğer taraftan Özellikle AK Parti’de yapılacak olan bazı ilçe kongreleri partilileri birbirine düşürme niteliğine kadar geldi. Beylikdüzü’nde İlçe Başkanlığı’na aday olan ve parti ile ilgili bana özel demeç veren Hüseyin Kuran ile ilgili, bazı partililer tarafından ağza alınmayacak ve söylenmeyecek ağır iddiaların ortalıkta dolanması ise şaşırtıcı bir durum. Demokrasi’den söz eden bir parti içerisinde bu şekilde bir içten savaşın olması ise bu partiyi iyiden iyiye yıpratıyor. AK Parti’de sadece bu olay değil. Bazı küçük grupların, Mevcut İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya karşı yeni bir oluşuma girmesi ve oluşumu lüks otellerde yapması ise diğer şaşırtıcı bir nokta. Aslında bu tür oluşumlar her zaman olur ama bu denli olması parti içerisinde bir savaşın başlandığının örneği olarak görülüyor.  AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için ismi geçen Metin Külünk’ün bu gruplar dışında olduğunu da belirtmekte fayda var. Ayrıca geçen sayıda yaptığım “CHP’nin İstanbul’da Külünk Korkusu” haberinden dolayı birçok AK Partiliden aldığım teşekkürü de buradan yazmadan geçmeyeceğim. Biraz önce bahsettiğim oluşumlardan uzak duran ve aday olduğunu dahi açıklamayan Metin Külünk’ün isminin İl Başkanlığı için birçok partili tarafından istenmesi ise bir sevgi selinin olduğunu gösteriyor.

ZEYTİNBURNU’NDA SEÇİM KULİSİ

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nda seçim öncesindeki heyecan kaybolmuş durumda. Seçim döneminde partiye gönül veren birçok kişi gözlerden kaybolurken Zeytinburnu İlçe Başkanlığı tarafından tatile götürülen birçok kişiye ödül verildiği ancak  unutulan bazı isimlerin olduğu kulislerde konuşuluyor. Ortalıkta AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile Belediye Başkanı Murat Aydın arasında bir kavga ve çekişmenin olduğu dedikodu olarak yayılmış. Ancak AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın bu iddianın sadece ortalığı karıştırma niteliğinde olduğu ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydettiler.

CHP VE SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanlığı yerel seçimlerden sonra genel seçim startı verdi. Önceki gün basın mensuplarına verilen davette yapılan değerlendirmede SP Belediye Başkan Adayı Kadem Emanet, Saadet Partisi’nin iktidara doğru gittiğini kaydetti. DSP’de sesizlik aynı şekilde devam ederken, CHP İlçe’de ise İlçe Başkanını görmek bihayli zor oldu.

 

Editör: TE Bilisim