Van'da meydana gelen ve yüzlerce vatandaşımızın hayatına mal olan deprem hepimizi derinden sarsarken, deprem sonrası yaşanan birlik ve kardeşlik havası acımızı bir nebze olsun hafifletti. Tüm Türkiye depremzedelere yardım için harekete geçerken, İstanbul da yardım için tüm imkanlarıyla seferber olan illerin başını çekti.

 

Başta İstanbul Valiliği olmak üzere vatandaşlar Vanlı depremzedelere yardım için adeta birbiriyle yarıştı. İstanbul Valiliği depremzedeleri sadece misafir etmekle kalmayıp, misafir edilen ailelerin tamamına yakınını kendi imkanlarıyla ağırlıyor.

 

Valilik üzerine düşenden fazlasını yaptı

Van’daki koordinasyonu sağlamakla görevli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğlu, Van’da meydana gelen depremin ardından İstanbul Valiliği’nin, depremzedeler için üzerine düşenden fazlasını yaptığını söyledi.

 

Zahteroğlu, “Depremin ardından ağırlaşan kış şartlarında geçici ikametlerini sağlamak üzere depremzedelerin diğer illere nakli işleminde tüm imkânlarını zorlayarak en fazla kapasiteyi oluşturup en fazla depremzedeyi misafir eden başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya ve İstanbullu hayırseverlere Bakanlığımız ve Vanlı depremzedeler adına minnettarlığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

 

İstanbul Valiliği sadece depremzedeleri misafir etmekle kalmadığını söyleyen Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğlu, şunları kaydetti: “İstanbul Valiliği’ne ait koordinasyon ekibi Van’dan ayrılacak tüm vatandaşlarımızla tek tek ilgilendi ve onların transferleri konusunda bizim üzerimizden büyük bir yük aldı. İstanbul, İstanbulluluğunu gösterdi.”

 

 

Editör: TE Bilisim