Son dakika İstanbul'a Meteoroloji’den verilerine göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren adım adım düşecek pazar günü başlayacak karla karışık yağmur, pazartesi günün ilk saatlerinde kara dönecek. Fakat asıl soğuk hava dalgası 20 Ocak’tan sonra kendisini göstermeye başlayacak ve uzun soluklu olacak.


15 OCAK’TA KENDİNİ GÖSTERECEK 19 OCAK’TAN SONRA BEYAZ ÖRTÜ GELECEK


Kısa süreli olarak etkili olacak kar yağışı pazar ve pazartesi yurdun kuzey kesimlerinde kendini gösterecek, 2 gün sürecek yağışlı ve soğuk hava ardından birkaç günlük bir mola verecek ancak asıl kış 20 Ocak’ta geliyor. Uzun soluklu olarak yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasıyla birlikte birçok il beyaz örtü altında kalacak.

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI


AKOM'dan da İstanbul için uyarı geldi. AKOM'dan yapılan açıklamada, "Gün içinde yerel ve haffi şekilde görülecek yağışkarın akşam saatlerine doğru tekrardan kuvvetlenerek il genelinde sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı hava ile birlikte rüzgarında akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden (poyraz) kuvvetlenmesi, cumartesi günü fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim