Bir Tane Ağaç Dahi Kesilmeyecek

İstanbul'un trafiğini çözmek için tarihi bir proje hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce müjdesini verdiği o projeyi birazdan Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklayacak.

Seçimler için de İstanbul'a verilecek en büyük vaat olacak yeni proje kapsamında, İstanbul'un iki yakasını, iki boğaz köprüsünün arasından geçecek 3. bir tüp geçitle bağlanacak. 3 katlı olacak tüp geçitten hem lastikli araçlar hem de metro geçecek.

Tüp geçitten geçecek metro hattı da İstanbul için yeni ve ana bir metro güzergahı oluşturacak. Toplam maliyetinin 3 milyar dolar civarında olacağı hesaplanan proje, 2020'de tamamlanacak.

İSTANBUL'UN İKİ UCUNU BAĞLAYACAK

Marmaray ile denizin altından Kartal-Kadıköy metrosu, Yenikapı-Atatürk Havalimanı, Yenikapı-Kirazlı ve Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile birleşmişti. Şimdi yapılacak yeni tüp geçit de benzer şekilde İstanbul'a yeni bir metro hattı kazandıracak. Diğer metro ve ulaşım hatları ile bağlantıları olacak bu hat İstanbul'un iki uç noktasını bağlayacak. İki uç olarak yapımı devam eden 3. havalimanı ile Sabiha Gökçen Havaalanı düşünülürken, geçit, tüm metro hattı ile birlikte Türkiye'nin en çevreci projesi olacak. Bir tane dahi ağaç kesilmeyecek.





Editör: TE Bilisim