Sağlık Bakanlığı tarafından, İstanbul'a alınan 75 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı için Kazlıçeşme'de tören düzenlendi . Yeni ambulans alımlarıyla acil durumlara çok daha hızlı müdahale edilebilecek.

Tescil işlemlerinin ardından hizmete girecek olan her biri Bir ambulansın devlete maliyeti 119 bin TL olan 75 ambulans için devletin kasasından yaklaşık 9 milyon TL çıktı. İstanbul'daki kara, hava ve motorize ambulans sayısı toplamda 232 olacak. Ayrıca törende, yeni alınan 5 motosiklet ambulans da tanıtıldı. Motosiklet ambulansları doktorlar kullanacak ve halkın yoğunlukta olduğu yerlerde ilk müdahale için görev  yapacak.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimi Metin Arslan ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Güler, sağlık hizmetlerinin önemine işaret ederek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Güler, “Türkiye’deki hastanelerin yüzde 16’sı, yatak sayısının yüzde 18’i ve hekim sayısının da yüzde 17.5’u İstanbul’da. İnsan sağlığına ve insana verilen değerin sonucu olarak tüm hizmetler   yapılıyor. Ambulans hizmetleri bilgi teknolojisiyle güçlendirilmesi lazım. En az sürede hastanın en yakın hastaneye götürülmesi gerekiyor. Bununla ilgili İl Özel İdaresi kaynaklarından bir komuta merkezi yapıldı. Eksikleri tamamlanıyor. Böylece hastaların hastane hastane dolaştırılması sözkonusu olmayacak. Hasta bilgileri, dijital ortamda hastaneye iletilecek. Ambulanslar, hiç lazım olmasın ama lazım olduğunda da Hızır gibi yetişsin” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ise ambulansların il ortalaması olarak 9 dakikada hastaya ulaştığını belirterek, “ Hizmetin daha da hızlı olabilmesi için ambulans ve istasyon sayısını artırıyoruz. Ambulansların dijital çağa geçmesi için de çalışmalar sürüyor. Hastaların bilgilerinin girileceği ve bu bilgilerin hastane ekranlarından görülebileceği bir sistem için  ihale yapma aşamasındayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güler kurdeleyi kesti ve 75 ambulans tanıtıldı. Öte yandan yeni alınan 5 motorize ambulans ile ilgili de bilgi verildi. “Hızır” ismi verilen motorize ambulanslar, Sultanahmet, Beyoğlu, Bağdat Caddesi, Boğaz köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünde görev yapacak. Motosiklette bir doktor ve bir sağlık personeli bulunacak. Herhangi bir olay esnasında, ilk müdahaleyi yapacak.
Editör: TE Bilisim