Bu akşam mesai bitimiyle Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatili başlıyor. İstanbul'daki vatandaşlar uzun süreli tatili fırsat bilerek şehir dışına çıkacak. Vatandaşların dün geceden yola çıkması ile birlikte Anadolu yakasına geçişlerde trafik gece geç saatlere kadar devam etti.  Bayram trafiğinin erken başlamasıyla TEM otoyolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik adeta kilitlendi. Köprüdeki yoğunluk sabah saatlerine kadar devam etti.

Ağır tonajlı araçların da saat 22.00 itibariyle trafiğe çıkmaya başlamasıyla TEM Otoyolu'nda yoğunluk daha fazla hissedildi. Özellikle Tem Otoyolu Ümraniye mevkii Ankara istikametinde trafik durma noktasına geldi.

KÖPRÜ TRAFİĞİNDE EK ŞERİT MUAMMASI!


TEM’in üzerindeki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ‘normal günler’ için yapılan ek şerit uygulamasının yeni duruma göre değiştirilmemesi sürücüleri isyan ettirdi. İstanbul’da her sabah Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişler de uygulanan ‘ek şerit’ metodu, trafiğin tersi yönde yoğun olmasına rağmen devam ettirildi. Bayram trafiğini hesap etmedikleri sanılan yetkililer zaten yoğun olan Avrupa-Anadolu istikametinden bir şeridi alarak yoğun olmayan Anadolu-Avrupa istikametine verdiler. Köprülerdeki yoğunluk sabah saatlerine kadar sürdü.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim