İstanbul'da bir kadın alışveriş için gittiği AVM'nin acil çıkış merdivenlerinde kilitli kaldı.

İddiaya göre olay, 23 Aralık cuma günü Zincirlikuyu'daki lüks bir AVM'de meydana geldi. Alışveriş yapmak için AVM'ye gelen 36 yaşındaki Doç. Dr. G.Y., aracını AVM'nin otoparkına bıraktı.

AVM katına çıkmak isteyen G.Y., asansörün arızalı olması nedeniyle çareyi acil çıkış merdivenlerini kullanmakta buldu.

Tek taraflı açılan panik kapısını kullanarak acil çıkış bölümüne giren

genç kadın, dışarı açılan kapıların kapalı olması nedeniyle burada kilitli kaldı.

Bölgede telefonu çekmediği için yardım isteyemeyen talihsiz kadının, bağırarak ve kapılara vurarak yaptığı girişimler de başarısız oldu.

Astım hastası olan ve ortamın havasız olması nedeniyle atak geçiren G.Y., zor da olsa bir arkadaşına mesaj yoluyla ulaşabildi.

Arkadaşının haber verdiği AVM görevlileri de G.Y.'ye telefonla ulaşarak yerini bildirmesini istedi.

Ancak düşük sinyal nedeniyle iletişim güçlükle kurulabildi.

Yerini bildirmesine rağmen G.Y.'nin beklediği yardım ise yaklaşık 1 saat sonra geldi.

Dışarı açılan kapının kilitli olması olmasına ve beklediği yardımın uzun sürede gelmesine tepki gösteren G.Y., "Başıma gelen olay, Allah korusun, bir yangın sırasında da yaşanabilirdi. Dışarı açılan acil çıkış kapısının kilitli olması kabul edilebilir bir durum değil" diyerek olayın takipçisi olacağını belirtti.

AVM'DEN YALANLAMA

Yazdığı şikayet dilekçesi üzerinden G.Y.'ye ulaşan AVM yetkilileri ise, dışarı açılan kapıların kilitli olduğu iddialarını yalanladı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yaşanan olay ihmal iddialarını gündeme getirdi. Aynı AVM'nin rezidans bölümünde 10 Ocak 2015 tarihinde çıkan yangında vardiya amiri hayatını kaybetmiş 6 kişi de hafif yaralanmıştı.
Editör: TE Bilisim