İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Fatih Balat ve Ayvansaray mahallelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması yaptı. Çevik Kuvvet, asayiş, narkotik, motorize ekipler ve Özel Harekat polislerininkatıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi.
Kısa bir süre önce Fatih Kumkapı'da uygulama yapan polis, akşam saatlerinde Balat ve Ayvansaray mahallelerine girdi. Her iki mahallede de giriş ve çıkışları tutan polis, belirlenen adresler ve umuma açık yerlerde uygulama yaptı.
Şüpheli gördükleri kişilerin ayakkabısını ve çoraplarını da çıkarttıran polis, bazı mekanlarda duvardaki tabloların arkasını ve yastıkların içini de didik didik aradı. Ara sokaklarda şüpheli görülen araçları da durduran polis ekipleri, araçları arayıp, sürücülerin evraklarını kontrol etti. Ara sokaklarda devam eden uygulamalar sebebiyle bölgede Çevik Kuvvet polisleri ve TOMA da bulunduruldu.
Uygulamalar sırasında fenalık geçiren bir mahalle sakini için bölgeye ambulans ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin bölgedeki uygulamaları devam ediyor.
CİHAN 
Editör: TE Bilisim