İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde bir dizi etkinlik düzenliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü’nün 2 Aralık-5 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleştireceği “Dünya Özürlüler Günü” etkinlik takvimi şöyle:

2 Aralık 2009 Çarşamba (10.00–16.00) / GELENEKSEL ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR YÜZME YARIŞMASI

Saat: 14.00 Özürlü Çocuklara Kupa Töreni
Özürlüler Müdürlüğü, Dünya Özürlüler günü ilk programı Hamza Yerlikaya Spor Kompleksinde start alacak. 250 özürlü çocuk yaşama kulaç atacaklar.

3 Aralık 2009 Perşembe (14.00-16.00) SANCAKTEPE ÖZÜRLÜLER MERKEZİNİN AÇILIŞI

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) bünyesinde hizmet verecek olan Sancaktepe Özürlüler Merkezinin açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milletvekilleri, Sancaktepe Belediye Başkanı ve Kaymakamların katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılışta, İSÖM Gösteri Sanatları Topluluğu Rami Mehteran Grubu sahne alacak.

Adres: Merve Mah. Mimar Sinan Bulvarı 99/1 Sancaktepe

3 Aralık 2009 Perşembe (18.00-20.00) GELENEKSEL AKŞAM YEMEĞİ-ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR “EĞİTİM ŞENLİĞİ” TÖRENİ

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM)’e bağlı özürlü okullarda 2 yıl boyunca eğitim alan zihinsel özürlü çocukların eğitim ve başarı sertifikaları Feshane Uluslar arası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle verilecektir. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan zihinsel özürlü çocuklara sertifikaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından verilecektir. Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Zihinsel Özürlülerden oluşan Gösteri Sanatlar Topluluğu (Mehteran, Halkoyunları, Sıra Gecesi, Semazen, Horon, v.b) gösterileri olacaktır.

4 Aralık 2009 Cuma (14.00 – 15.00) / TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL GÖSTERİ MAÇI

Cemal Kamacı Spor Kompleksinde düzenlenecek olan “Tekerlekli Sandalye Gösteri Maçı” birbirinden ünlü sanatçıların ve Galatasaray Basketbol Takımının katılımıyla gerçekleşecektir. Gösteri maçından önce zihinsel özürlü çocuklar oluşan İSÖM Gösteri Sanatlar Topluluğu Tuzla ekibi “KOLBASTI” ve Rami Özürlüler Merkezi “MEHTERAN” gösterisi yapacaktır.

4 Aralık 2009 Cuma (16.00-18.00) Küçükçekmece Özürlüler Merkezi Tiyatro Grubu – “Şair Evlenmesi”

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) bünyesinde hizmet veren Küçükçekmece Özürlüler Merkezi Tiyatro Grubunun yapmış olduğu “Şair Evlenmesi” oyunu Güngören Erdem Beyazit Kültür Merkezinde sahne alacak.

5 Aralık 2009 Cumartesi (14.00-15.00) Dünya Özürlüler Günü Yürüyüşü İstiklal Caddesi

03 Aralık 2009 “Dünya Özürlüler Günü” etkinlikleri kapsamında İSÖM öncülüğünde düzenlenen “Dünya Özürlüler Günü Yürüyüşü” Galatasaray Lisesi önünden start alacak. İSÖM’e bağlı Özürlü Merkezlerindeki ailelerin ve özürlü çocukların yapacağı yürüyüşe, Milli Eğitime Bağlı Özürlü Okulları, İstanbul Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Özürlü Dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluşlarından katılım gerçekleşecek.

Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı önünde son bulacak olan yürüyüşün ardından günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla kısa bir tören düzenlenecek. Atatürk Anıtı önünde yapılacak kısa törende İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından basın bildirisi okunacak.

Editör: TE Bilisim