Türkiye'nin dört bir tarafında eylemler ve gerginlik yaşandı. Ankara ,İstanbul , İzmir , Eskişehir , Sakarya ve Aydın gibi illerde; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan 'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ardından yolsuzluk iddialarına tepki olarak eylemlerdüzenlendi. Polis eylemlere müdahalede bulununca gerginlikler çıktı..
KADIKÖY'DEKİ EYLEME POLİS MÜDAHALE ETTİ

Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Bahariye Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yolsuzluk lara karşı eylem yapan grup daha sonra bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde slogan atan grup, Rıhtım Caddesi'ne geldiklerinde tekrar geri dönerek Altıyol Meydan'a geldi. 
Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi sıkarak müdahale edilirken, grup içinden polise havaifişek, taş ve şişe atıldı. Grup Bahariye Caddesi'nden ara sokaklara kaçtı. Geniş güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polislerinin bekleyişi devam ediyor. 
ANKARA'DA GERGİN EYLEM
Ankara Kenedi Caddesi'nde de yolsuzluk protestosu yapan 200 kişilik gruba polis müdahale etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından yolsuzluk iddialarını protesto etmek isteyen yaklaşık 200 kişilik bir grup Kennedy Caddesi üzerinde biraraya geldi. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek cadde üzerinde toplanan grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis ekipleri eylemci gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Uyarı üzerine polise taş atan eylemcilere çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve boyalı plastik mermi ile müdahale etti. Protestocular müdahalenin ardından ara sokaklara dağılırken, bölgede güvenlik önlemleri ve gerginlik sürüyor. 
İZMİR'DE TOMA'LI MÜDAHALE
İzmir'in Gündoğdu Meydanı'nda toplanıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmalarına tepki gösteren gruba polis, tazyikli su, biber gazı ve cop ile müdahale etti. 
Konak'taki Gündoğdu Meydanı'nda bugün akşam saatlerinde toplananyaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar atıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefonkonuşmalarını protesto etti. Ellerinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin flamalarını da taşıyan grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Gruptakilerden bazıları, Kantar Polis Merkezi önünde park halinde bulunan bir polis otosunun camını kırdı. Olay yerine TOMA ve Akrep denilen toplumsal olaylara müdahale araçları ile çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. 
Kantar Polis Merkezi yakınlarında polis, göstericilere biber gazı ve coplarla müdahale etti, TOMA'lardan su sıkıldı. Bazı göstericiler, çevredeki kafelerle binalara sığındı, bir grup ise Konak- Karşıyaka vapuruna binip burada slogan attı. Göstericilerden bazıları ise Gündoğdu Meydanı'na doğru kaçıp slogan atmayı sürdürdü. Polis kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, meydandan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yürüyen eylemci grup burada bekleyişe geçti. Eylemcilerden gözaltına alınanın olmadığı öğrenildi..
ESKİŞEHİR'DE TAPE EYLEMİNDE OLAYLAR ÇIKTI
Eskişehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve internet sitelerine düşen ses tapeleriyle ilgili hükümeti protesto eyleminde kavga çıktı. 
Esnaf, polis ve eylemciler arasında yaşanan kavgada taş ve sopalar, sandalyeler havada uçuştu. Eylemciler polise taş, sopa, şişe ve kaldırım taşları ve mermer attı. İşyerlerinin zarar gördüğünü iddia eden bazı esnaflar da eylemcilere sopa ve şişe attı. Eylemci gruba saldıran bir esnaf eylemcilerden uzun süre dayak yedi. Polis, esnafı linç edilmekten son anda kurtardı. Polis, uyarılara aldırış etmeyen eylemcilere biber gazı sıktı, ses bombası attı. Eylemciler biber gazı ve atılan ses bombaları üzerine ara sokaklara dağıldı.
Olaylarda bir esnaf ensesinden yaralanırken, bir polis memuru ise bayıldı. Olayların yaşandığı bölge adeta savaş alanına döndü. Çevre sakinleri olay nedeniyle zor anlar yaşadı.
SAKARYA'DA HÜKÜMETİ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
Sakarya'da hükümeti istifaya çağıran bir grup protesto yürüyüşü yaptı.
Çark Caddesi'nde toplanan gruba güvenlik şube polisleri, eylemin valiliğin belirlediği toplantı ve gösteri yürüyüş alanında olmadığını belirterek uyarıda bulundu. Grup pankart ve dövizler açarak caddede yürüyüşe geçti.Caddede slogan atarak yürüyen gruba polis müdahalede bulunmadı. Dar sokak girişine kadar yürüyen grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
AYDIN’DA GERGİN GECE
Aydın’da sosyal medya aracılığıyla toplanan bir grup genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve internet sitelerine düşen ses tapeleriyle ilgili hükümeti protesto eylemi düzenledi.
Adnan Menderes Bulvarı'ndan Kıbrıs Caddesi Kavşağı'na kadar slogan atarak gelen gençler kavşağı trafiğe kapattı. Polis, yapılan eylemin yasal olmadığı, trafiği aksattıkları gerekçesiyle dağılmaları çağrısında bulundu. Grup dağılmayınca yaklaşık yarım saat polislerle gençler arasında görüşmeler yapıldı. Grup polisin uyarısını dikkate almayınca olay yerine çevik kuvvet polisi ve toma çağrıldı.
Adnan Menderes Bulvarı’ndan yürüyüşe geçen gençlerin önünü, çevik kuvvet polisi kesti. Polis, gençleri trafiği aksattıkları gerekçesiyle durdurmak istedi. Ellerinde pankart ve dövizlerle barikatı aşmak isteyen gençlerle polisler arasında arbede yaşandı. Çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle gençler ara sokağa kaçtı. Gençler burada slogan atarak protestoya devam etti. 
Daha sonra yeniden yaklaşık yarım saat süren görüşmeler sonucunda gençlerin bulvarın kenarından yürümelerine izin verildi. Gençler polis eşliğinde bulvarda slogan atarak yürüdü. Grup olaysız şekilde dağıldı.
AJANSLAR 
Editör: TE Bilisim