İSPARK oto yıkamaya da başladı!
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin (İBB) 2010 yılı Nisan ayı meclis toplantısının 13 Nisan Salı günkü birleşimi gerçekleşti. CHP Üsküdar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Tekel İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına sunduğu önergesinde İSPARK’ın asli görevi olmamasına rağmen oto yıkama servisleri ve Go Kart Pist Yarışları yaptırmasını eleştirdi. Doğan Tekel önergesinde İSPARK’ın yeşil alanlara yapılaşmaya gittiğini iddia ederek İBB Meclisinin olaya el koymasını istedi.
CHP’li Tekel önergesinde şunlara değindi;
“Belediye iştiraki olan İSPARK artık otopark işletmeciliği dışında oto yıkama servisleri ve Go Kart Pist Yarışları yaptırmaktadır. Kadıköy Salı Pazarı Bostancı Otoparkı ve İstanbul’un muhtelif semtlerindeki İSPARK otoparklarında oto yıkama servisleri açılmaktadır”
“Aslında İSPARK’a plan yapma yetkisi de verelim kendi planını kendi yapsın!”
“Kadıköy’deki Salı Pazarı ve diğer açık otoparkların tamamı yeşil alandır. Buralarda yapılaşmaya gitmek yasaktır. Ayrıca İSPARK’ın asli görevi bu değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan İstanbul’da otopark azlığından şikâyet edeceksiniz, diğer taraftan bu tür uygulamalarla otopark alanını küçülterek oto yıkama ya da yarış pisti yapacaksınız. Aslında İSPARK’a plan yapma yetkisi de verelim kendi planını kendi yapsın. Bir şirketin karlı olması her şeyi yapabileceği anlamına gelmez. Yasalara önce biz kurum olarak uymak zorundayız”
“İSPARK yeşil alana oto yıkama servisi açmış”                       
İstanbul’un çeşitli yerlerinde bulunan oto yıkama yerlerini ruhsat yok gerekçesiyle yıkarken yeşil alana oto yıkama servisleri kurmak kamu vicdanını rahatsız etmektedir.
1-) İstanbul genelinde İSPARK’a ait kaç otoparkta oto yıkama servis istasyonu ve Go Kart Pisti açılmıştır?
2-) Açılan oto yıkıma servis istasyonlarının ruhsatları var mıdır? Varsa dayandırıldığı kanuni hükümler nelerdir? Örnekleri ile birlikte tarafıma verilmesini,
3-) Açılan oto yıkama servis istasyonlarının ve Go Kart Pistlerinin ihaleleri ne zaman yapılmıştır? İhaleye katılan firmalar ve kazanan firmanın unvanı belgeleri ile birlikte tarafıma verilmesini,
4-) İhale ilanları hangi gazeteye verilmiştir? Örnekleri ile birlikte tarafıma verilmesi,
5-) Devam eden inşaatların derhal durdurulmasını
6-) İhale sonucu belgesinin tarafıma verilmesini önergemin başkanlık makamına havalesini arz ederim.
Editör: TE Bilisim