İSMAİL ALTINIŞIK 17. DESENLİ ŞİİR SERGİSİNİ AÇTI

Desenli şiirin tek temsilcisi İsmail Altınışık, Beyazıt'ta İstanbul Fetih Cemiyeti'nde 17. Desenli Şiir Sergisi'ni açtı.

ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ

Açılışta konuşan Altınışık, şairlerin bu toplumun sesi ve soluğu olduğunu belirterek, "Şairleri susmuş bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir" dizelerini hatırlattı. Altınışık'ın Desenli Şiir Sergisi, 22 Mart 2009 Pazar tarihine kadar Beyazıt İstanbul Fetih Cemiyeti'nde gezilebilir. Sergide, Altınışık'ın şairliğinin çeşitli dönemlerine ait, yaklaşık 50 parça desenli şiiri bulunuyor. Hüznün, ayrılığın, eleştirinin, sevdanın, umudun şairi ve Türkiye'de desenli şiir sergilerinin tek temsilcisi olan Zabıta Şair İsmail Altınışık, 17. Desenli Şiir Sergisi'ni İstanbul Fetih Cemiyeti'nde açtı.

AÇILIŞ KONUŞMASI OKUL’DAN

Açılışta takdim konuşmasını MSP döneminin eski çınarlarından Mehmet Okul yaptı. Mehmet Okul, Türkiye'de son dönemde devlet adamı kıtlığı yaşandığına dikkat çekerek, "Kuşkusuz bunda bizim de suçumuz var. Ama, bir toplum kendi değerlerini üretemiyorsa, orada bir sorun vardır. Maalesef, dilimizde, kültürümüzde, siyasetimizde yaşanan kirlenme toplumumuzu da çok kesif şekilde etkiliyor" dedi.

ALTIIŞIK’TAN IŞIKLI SÖZLER

Daha sonra kürsüye gelen İsmail Altınışık, katılımcılara teşekkür ederek, kendi hayatından çok çarpıcı kareler anlattı. İnsanların bir şeyi başarmak için sürekli çalışmaları, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini dile getiren Altınışık, "Su, yumuşak ve naif bir maddedir. Taş ise sert ve acımasızdır. Ama, su her zaman taşı oyar, şekil verir, ondan bir şeyler koparır. Biz de, önümüze dikilen tüm engelleri aşarak buralara geldik" diye konuştu.

MAĞDUR EDİLDİM

Şu ana kadar defalarca mağdur edildiğini, fakat her seferinde başı dik ayağa kalktığını belirten Altınışık, Mehmet Emin Yurdakul'un, "Bırak beni haykırayım, susarsam sen matem et. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir" dizelerini hatırlatarak, şairlerin toplumda üstlenmesi gereken fonksiyonu ve doğruluğu, dürüstlüğü, hakkaniyeti dile getirme zorunluluğunu ifade etti.

MAHKEMEYE MARUZ KALDIM

Altınışık, daha sonra yazdığı dönemde mahkemelere maruz kaldığı, yargılandığı, fakat beraatla neticelenen Bürge Destanı'nı, birlikte yargılandıkları Bayrampaşa Haber Gazetesi'nden Yılmaz Birinci'yle birlikte sembolik olarak açılışını yaptı.

HAYATIN ANLAMINI DİLE GETİREN ŞİİR

Bu şiirin kendisinin hayatındaki anlamını dile getiren Altınışık, "İşte, şairleri haykırmayan milletin durumunu tasvir ederken, bu şiirim dolayısıyla başıma gelenleri aktarmaya çalışıyorum. Bizler ezberleri bozduk, dalkavukluk yapmadık, doğruları haykırdık, ama başımıza gelmeyen de kalmadı. Ama, anamızın ak sütü gibi beraatımızı alnımızın akıyla kazandık" diye konuştu.

Desenli Şiir Sergisi'nin açılışına Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çetiner, Genel Yayın Yönetmenimiz Ferdi Türk , Haber Müdürümüz ve Haber  Editörü Ömer Adıyaman  ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.

22 MARTTA KADAR

Altınışık'ın Desenli Şiir Sergisi, 22 Mart 2009 Pazar tarihine kadar Beyazıt İstanbul Fetih Cemiyeti'nde gezilebilir. Sergide, Altınışık'ın şairliğinin çeşitli dönemlerine ait, yaklaşık 50 parça desenli şiiri bulunuyor.

Editör: TE Bilisim