Bu insanları mağdur etmek kimseye bir şey sağlamaz. Ben bu insanların sorunları biliyor ve bu haklı davalarında da sesimi sürekli çıkartmaya gayret ediyorum. Memlekette bu kadar işsiz varken, İş ve Meslek Danışmanlarının işsiz kalması trajikomik bir olaydır. Hükümetin biran önce bu kişilere mutlu haberi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. Yeni sınavlar açılıp yeni mağduriyetlere sebep olmak yerine, bu 7000 İMD’li arkadaşların atamasının yapılması daha çok yerinde olacaktır diye düşünüyorum. İş ve Meslek Danışmanı arkadaşların düşüncelerine bu haberde yer veriyoruz. Bakın onların isteği ve bu konuda ki düşünceleri nelerdir?
 
Ayse Sari İş ve Meslek Danışmanlığı bu hükümetin projesidir. Atama sorununu da gene bu hükümetin çözebileceğine inanıyoruz....
Songül Gürer mağduriyeti ,ötekileştirilmeyi ,en iyi sizin anlamanız lazım syn başbakanımız şimdi bizde aynı mağduriyeti ve köşeye sıkışmışlığı yaşamaktayız , sizin adaletinize umut bağladığımızı bu kadar insanın aylarca hatta yıllarca oyalanmayacağını, umutlarıyla geleceğiyle oynanmayacağını umarak sizden hakkımız olan atanmayı talep etmekteyiz. 
Irfan Camuz 'işsiz iş meslek danışmanı Türkiye’de olur ancak' dedirtmemek için 7000 iş meslek danışmanı atayın lütfen. Fransa’da, Almanya’da onbilnlerce meslek danışmanı varken türkiyede sadece 3900 danışman var bunda bir gariplik seziyormusunuz.
Zerrin Urtekin İşsizlik seviyesi artarken imd sayısının yetersiz kaldığı meydanda atanalım bizlerde ülkemize faydalı olalım. İşsiz kimse aile kuramaz, mutlu olamaz kaliteli bir yaşam için imd ataması istiyoruz.
Duygu Inan Sadece emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz ümit ettiğimiz tek şey işsizliği azaltmak...   
Mahmut Hatipoğlu Hiç işsiz iş ve meslek danışmanı olur mu?
Rukiye Yerlikaya Biz de en az onlar kadar emek harcadık ve onlardan daha fazla mücadele ettik..hakli olduğumuz davamızda bizde hakettiğimiz yerde yani iskurda is ve meslek danışmanı olarak görevimize başlamak istiyoruz.
Emine Yılmaz Sadece emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz, atanmak istiyoruz...   
Kübra Toptaş 31 yaşındayım 2 üniversite bitirdim olmadı. Yıllarım kpss çalışmakla geçti. Kpss den yüksek puan aldım gene olmadı. Son ümit gittim sertifika aldım kendim gibi işsizlere umut olmak için o da olmadı. Ne yapabilirim ben soruyorum size...  
Ayşegül Hatıl Eser Yüksek puanlarla atanamamış bir öğretmenim bunuda geçtim ben bir anneyim... Çocuğuma güzel bir gelecek verebilmek için bu belgeyi zorluklarla aldım... Atanarak bende bir işe yaramak istiyorum.      
Türkan Yorulmaz Bebeğimle önce Eskişehir sonra Sakarya’ya esimle ve bebeğimle gittim isten izin almıştı güç bela ve ben tek ders yüzünden son alımda atanamadım bu kadar plansız projesiz alım ve bu sınavların tekrar yapılması haksizlik degil mi yetkililer cevaplasın...
Osman Özkan hiçbir hükümet gençlerin bu kadar çabasına duyarsız davranmaz. hakkımız olan atama haberini duymak istiyoruz.
Yılmaz Altun "Halka hizmet, Hakka hizmet" mantığıyla görev yapmaya hazır, başarılı ve üst düzey eğitimli 7000 gencin geleceği söz konusudur. Güzel ülkemizin geleceği de bu gençlerin varlığına bağlıdır. İşsiz İMD olmasın. 
Arife Karabuğa Zorluklara katlanıp gittiğim o kadar yol sonunda kazandığım bu belge işlevini görsün artık...
 
Neşe Sen 80 milyona yaklaşan bir Türkiye için 7000 is ve meslek danışmanı çok mudur diye soruyorum, soruyoruz ve soracağız da atamamız yapılana kadar...
Necip Torun Bu işler Türkiye’de hep böyle olur, projeler hep yarım kalır anlayışının artık bırakılması gerekiyor. Bu proje Türkiye’nin işsizlikle mücadelesinde kilit öneme sahip buna biz inandık bürokrasi kesimi de inansın artık.  
Buğra Gülten işsizlik batağından kurtulup,bu batakları kurutmak istiyoruz artık... 
Sait Güneş işsizlik diyorsunuz en büyük sorunumuz diyorsunuz ama azaltmak yerine ne yapıyorsunuz iş ve meslek danışmanlarının nasıl verimli olduğunu gördünüz işsizlik rakamlarını nasıl azalttığını gördünüz neden hala bizi almamakta ısrar ediyorsunuz.
Esra Köker İşsiz iş ve meslek danışmanı olur mu? Kulağa çok tuhaf geliyor değil mi? Aldığımız sertifika ve Kpss puanlarımız heba olmadan atanmak istiyoruz. İşsizliğe çare biziz ama önce bizim işsizliğimiz giderilmeli.
 
Bu kişiler 7000 İMD’liden sadece bazıları… Fazla söze gerek yok, görüldüğü gibi bu insanlar Hakkı olanı istiyor. Fazla bir şey istemiyor ve bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Umarım seçimlerden önce yetkililer bu insanlara müjdeyi verir…
 
                                                                                             
Editör: TE Bilisim