Gazeteci Yasemin Arpa’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele; Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ve Avukat Hülya Gülbahar konuşmacı olarak katıldı. Sanatçı Bilgesu Erenus, panele olumsuz hava koşulları nedeniyle katılamadı.

Açılış konuşmasını yapan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, insan haklarının 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en çok tartışılan konulardan biri olduğunu, buna rağmen birçok kişinin konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını söyledi. İnsan haklarının insanlığın ortak mirası olduğunun altını çizen Başkan Farsakoğlu, insanlığın bu haklara sahip olana kadar çok ağır bedeller ödediğini söyledi. İnsan haklarının tarihsel gelişimini sunum olarak aktaran Farsakoğlu, bu hakların üçüncü kişiler tarafından verilen haklar olmadığını, hakların kaynağını doğal hukuktan aldığını söyledi.

Kadının İnsan Hakları konusunda konuşan Av. Hülya Gülbahar insan hakları konusunda yapılan düzenlemelerin daha çok erkek haklarını düzenleme şeklinde olduğunu belirterek, söz konusu kadın hakları olunca yapılan yapılanların yüzeysel olduğunu söyledi. Bu durumun Avrupa ülkelerinde de çok farklı bir gelişim izlemediğini vurgulayan Gülbahar, kadın hakları kavramının dünya kadınları tarafından büyük bedeller ödeyerek kabul ettirdikleri bir kavram olduğunu söyledi.

Ülkemizde kadına uygulanan şiddet konusuna da dikkat çeken Hülya Gülbahar, “2009 yılında Adalet Bakan Sadullah Ergin’in Meclis’te yapmış olduğu açıklamada 7 ayda 953 kadının öldürüldüğünü resmi rakamlarla açıklamıştır. Bu rakamı güne böldüğünüzde ülkemizde her gün 5 kadının öldürüldüğünü görürsünüz” dedi.

Av. Hülya Gülbahar Türkiye'deki toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini çarpıcı örneklerle anlattı. Türkiye’nin kadınlar açısından hiçbir zaman hukuk devleti olmadığını sözlerine ekleyen Gülbahar, hükümetin pozitif ayrımcılık yapıyorum diyerek yapmış olduğu uygulamaların aslında negatif ayrımcılığa yol açtığını söyledi

Panele CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Çiğdem Keşkekçi Ünal, CHP Adalar İlçe Başkanı Selçuk Yavuz ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Orhan da katıldı. 
Editör: TE Bilisim