Borsada ralli hız kesmeden sürüyor. Dün yüzde 4.62 yükselerek günü 44.613 puanla kapatan borsa son 17 ayın zirvesine ulaştı...

Son 5 ayda yüzde 100 değer kazanan İMKB’nin piyasa değeri ise 203 milyar dolara ulaştı.

EN ÇOK KAZANDIRAN YATAŞ OLDU

Hal böyle olunca özellikle bazı hisselerde inanılmaz bir kazanç oluştu. Hürriyet'ten Eren Gülerin haberine göre yılbaşından bu yana getirilere bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre borsanın yıldızı Yataş oldu.

Yılbaşında sadece 0.72 lira olan hisseler önceki gün 3.94 liraya çıkarak yüzde 447 oranında prim yaptı. Bir başka ifade ile yılbaşında Yataş hisselerine 10 bin lira yatıranların parası Ağustos başı itibariyle 54.7 bin liraya ulaştı.

Uzmanlar, mobilya ve ev tekstilindeki KDV indiriminin Yataş hisselerini de olumlu etkilediğini, ancak yine de bu denli yüksek bir artışı açıklamanın zor olduğunu belirtiyor.

BOSCH EV ALETİ ALANA PİYANGO VURDU

Yılbaşından bu yana ikinci en büyük primi ise Bosch Ev Aletleri gerçekleştirdi.

Yılbaşında 18.94 lira olan hisseler 81.50 liraya kadar çıkarak yatırımcısına tam yüzde 330 oranında kazanç sağladı. Yılbaşında 10 bin liralık bir portföyün değeri de 43 bin liraya ulaştı.

GARANTİ FACTORİNG ÜÇÜNCÜ BEŞİKTEŞ DÖRDÜNCÜ

İMKB'nin en çok kazandıran üçüncü hissesi yüzde 287'lik bir primle Garanti Faktoring oldu. Bu hisseyi yüzde 279 ile Beşiktaş takip etti.

Beşiktaş hisseleri özellikle bahar döneminde takımın Şampiyonlar Ligine kalacağı ve gelirlerini artıracağı beklentisi ile müthiş bir yükseliş gerçekleştirmişti. Hisse, arkasından gelen kâr satışlarına rağmen halen yüksek performansını devam ettiriyor.

ŞEKER PİLİÇ BEŞİNCİ OLDU

Borsanın en çok kazandıran beşinci hissesi ise Şeker Piliç oldu. Özellikle mart ve nisan aylarında çok sert bir yukarı hareket yapan hisseler yılbaşından bu yana yüzde 261 yükseldi. Yılbaşında 0.83 lira olan Şeker Piliç hisseleri Ağustos itibari ile 3 liraya yükseldi.

BORSADA NE OLDU?

Yeni yıla ekonomik krizin ağır etkisi altında başlayan borsa, mart ayına kadar ağırlıklı olarak düşüş yönünde hareket etti. Martta 22 bin 500 sınırına kadar gerileyen borsa daha sonra yurtdışı piyasaların desteği ve ekonomiye ilişkin öngörülen iyileşmesiyle yönünü yukarı çevirdi. Aylardır soluksuz bir şekilde yükselen borsada yılın başından bu yana elde edilen kazanç ise yüzde 65'e ulaştı. 

Editör: TE Bilisim