İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Yeşim Meltem Şişli, Mehmet Çakılcıoğlu, Murat Kalkanlı, Orhan Demir ve Murat Yazıcı ile birlikte Şehir Hatları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Haliç Tersanesi’nde incelemelerde bulundu.

Birimleri dolaşarak Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Serhan Dedetaş’tan tesisle ilgili teknik bilgiler alan Ekrem İmamoğlu, “Burası Genel Müdürümüzün de anlattığı gibi, 1400’lerden bugüne gelen bir imalathane. Aynı zamanda İstanbul’un bütün nostaljik duygularını hissettiren bir ortam var burada. Tarih ve imalat, diye fikri var yönetici arkadaşların. Bu fikri değerlendireceğiz” diye konuştu.

‘HEM TARİHİN HEM SİSTEMİN YÜRÜMESİ İSTANBUL İÇİN ASİL BİR DAVRANIŞ OLUR’

Tarihi yapının korunması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Burası hem kamuya açık hem üretim yapan bir şekle gelir mi, diye önerileri var arkadaşlarımızın. Bence kulağa iyi geliyor. Değerlendireceğiz. Hem tarihin korunması hem buradaki sistemin yürümesi, bence İstanbul için çok asil bir davranış olur” dedi.

Tersanedeki incelemelerin ardından tekneye binen İmamoğlu ve İBB yetkilileri, Haliç ve Boğaz turu yaptı. İmamoğlu, tur sırasında sahil boyu yapılacak düzenlemeler hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

İBB: VAPURLARIMIZIN KOLTUK RENGİ NE OLSUN?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eskiyen vapurların Haliç Tersanesi’nde yenilendiğini duyururken, belediyenin resmi Twitter hesabından “Şehir Hatları Müdürümüz Sinem Dedetaş koltukların rengi ne olsun diye soruyor. Ne dersiniz?” paylaşımı yapıldı.

İBB’nin paylaşımına kısa sürede binlerce yanıt gelirken, bazı Twitter kullanıcıları “Rengarenk olsun resimdeki gibi, vatandaş az keyif yapsın, mutlu olsun” yorumlarıyla koltukların rengarenk olması gerektiğini belirtti.

Şehir Hatları’nın yenilenen koltuklarının ne renk olacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilisim