İlkokul Öğretmeni’nden Başkan Demircan’a Unutulmaz Sürpriz
 
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ilkokul öğretmeni Ayşe Saadet Gürel düzenlenen “Öğretmenler Günü’ yemeğine katılarak eski öğrencisine sürpriz yaptı
 
Beyoğlu Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü özel bir programla kutladı. Beyoğlu ilçesindeki tüm ilköğretim ve liselerde, özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler için düzenlenen program 24 Kasım Çarşamba günü Beyoğlu Belediyesi Evlendirme Sarayı’nda gerçekleşti.

Beyoğlu Piyalepaşa İlköğretim Okulu’ndan mezun olan Başkan Demircan’ın ilkokul öğretmeni Ayşe Saadet Gürel geceye katılarak eski öğrencisine sürpriz yaptı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Gürel duygularını  “Bu akşam burada olmak beni çok duygulandırdı.

Bu özel günde onunla olmak benim için çok özel. Ahmet’in bende çok ayrı bir yeri var. Benim için hala ilkokul sıralarındaki öğrencimdir. Onun başarılarını yakından takip ediyorum ve çok gurur duyuyorum” sözleri ile ifade etti. 

Öğretmenler Ruh Mimarları

Öğretmenini karşısında gördüğü andan itibaren çok heyecanlandığını ve okul yıllarına geri döndüğünü belirten Demircan, “İnsan sevgisini, millet sevgisini, insana ait tüm erdemleri öğretmenlerden öğreniyoruz. Bu bakımdan öğretmenleri gerçek bir ruh mimarı olarak görüyorum.

Öğretmenlerimiz geçmiş ile gelecek arasında kurulmuş en sağlam köprüdür. Ben de öğretmenime huzurunuzda beni yetiştirdiği için tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

Öğretmen-Öğrenci Müzik Performansı Büyüledi

Başkan Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen program saat 18.30’da düzenlenen “Öğretmenler Günü” yemeği ile başladı. Fedakâr ve gayretli çalışmaları ile toplumun milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlenmesi ve kalkınabilmesi için emek harcayan öğretmenlerimiz için düzenlenen gece oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Başkan Demircan geceye katılan öğretmenlerle tek tek ilgilendi, öğretmenler gününü kutladı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerle yıllardır eğitime emek veren öğretmenlerin bir araya geldiği gecede meslekte yılları geride bırakan öğretmenler tecrübelerini genç meslektaşları ile paylaştı.

Gecede Beyoğlu’nda öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenlerinin müzik performansları geceye katılanları büyüledi. Türkiye’nin dört bir yanından seslendirilen ezgilerin yanınd, sunulan gitar dinletisi öğretmenlerden yoğun alkış aldı. Gecede Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses ile Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı da hazır bulundu. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim