Maltepe'de bulunan Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulu öğrencileri, dere yatağında bulunduğu belirtilen okullarının yıkılacağı iddiası üzerine derse girmeyerek velileriyle eylem yaptı.

Maltepe Cevizli Mahallesi'nde bulunan Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarının yıkılacağı söylentileri üzerine derse girmedi. Okul önünde velileri ile birlikte toplanan öğrenciler eylem yaptı. Veliler çöp konteynırları ile yolu kapatırken, okul önüne gelen polis konteynırları çekerek yolu tekrar açtı. Dere yatağında bulunan okulun yıkılıp yerine daha kullanılışlı bir bina yapılacağı yönünde 10 yıldır söylentiler dolaştığını belirten veliler, şuana kadar yaptıkları müracaatlardan sonuç alamadıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi. Yıkılacağı öne sürülen okulun yerine yeni bir okul istediklerini belirten Müşerref Aktaş isimli bir veli, "Bu arazinin başka bir şey için kullanılacağı söyleniyor. Okulumuz dere yatağında olduğu için yıkılacakmış. Peki dere yatağına geliyorsa, bu binalar neden dere yatağında. O zaman buraya yeni okul yapılmayacaksa bize yeni bir arazi versinler. Orada çocuklarımız için okul yaptıralım" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Necla Tüzün Korkmaz veliler adına basın açıklamasını okudu. Okulun 10 yıldır yıkılıp yerine başka bir okul yapılacağının söylendiğini, ancak yeni bir gelişme olmadığını belirten Korkmaz, "Çocuklarımız can güvenliği olmadan eğitimlerine devam ediyorlar. Okulumuz neredeyse yıkılıyor. Yapılan ölçümler sonucu bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Tahliye edilmesi gereken okula güçlendirme yapılması kararı veriyorlar. Bu güçlendirmeyle okulumuz sağlıklı hale kavuşacak, eğitime uygun hale getirilebilecek mi? Senelerdir okul için uygun olan arazi nasıl oluyor da yeni okul inşaatına uygun bulunmuyor. Bizler en temel hakkımız olan eğitim hizmetinden mahrum kalmak istemiyoruz. Acil olarak okulumuzun yerine yeni bir okul binasının yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler eylemin ardından derse girerken, veliler de olaysız şekilde dağıldı

Editör: TE Bilisim