Orgeneral Başbuğ, kalp rahatsızlığı ve solunum yolu yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden dayısı Eröz için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen askeri törene katıldı. Cami avlusunda yakınları ile bir süre sohbet eden Orgeneral Başbuğ, daha sonra taziyeleri kabul etti.

Orgeneral Başbuğ'a, törene katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara garnizonundaki bazı üst düzey komutanlar taziyelerini bildirdi.

Öğle namazının ardından Eröz için cenaze namazı kılındı. Bir süre askerlerin omuzunda taşınan Eröz'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra top arabasına konuldu. Cenaze, törenin ardından toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

Bu arada, törene gönderilen çok sayıda çelengin arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği çelengin de yer aldığı gözlendi.

Diğer taraftan, törenin düzenlendiği Kocatepe Camisi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı, camiye çıkan bazı yolların kapatıldığı görüldü.

Editör: TE Bilisim