“İlk defa yağmur kafamıza yağmadan uyuyabildik”

 

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının Sosyal İşler Birim Başkanı Nejla Sümer’in bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal İşler Komisyon üyesi, Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı ve Sağlık Komisyon üyesi Fatih TÜRK, yardımlaşma ve dayanışma adına bizzat yaşayıp, yaşattığı ve insani noktada kendisinde derin izler bırakan bir olayı gazetemiz Haber Müdürü Nurettin KOÇ ile paylaştı.

 

Fatih Türk’ün, Eski Ak Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı olması sebebiyle Sarıyer’in yeri onda çok farklı. Sarıyer’in, Sarıyerlinin derdi ile dertleniyor ve çözüme ulaşması amacıyla tüm sıkıntılı ve dertli ailelerin sıkıntılarını gidermek için çalışma arkadaşları ile birlikte mesai kavramı gözetmeden gayret sarf ediyor.

 

İşte o gayretli çalışmalardan bir paylaşım…

 

“Sarıyer Kısırkaya da kum ocaklarında çalışmaya başlamış.”

 

Şerafettin Y. Bey’in ailesi dört kişiden oluşuyor. Eşi Aynur, oğulları Ercan ve Arslan. Aslen Samsun Havzalı. İstanbul’a uzun yıllar önce gelmiş.Mesleği inşaat ustası.Bir süre değişik ilçelerde çalıştıktan sonra Sarıyer Kısırkaya da bulunan kum ocaklarında çalışmaya başlamış. Kıt kanaat maaşıyla Kısırkaya köyünden bir arsa almış ve burada başını sokacağı bir gecekondu yapmış. Maaşının azlığı ve arsa alırken borçlanması nedeniyle evi yaparken sağdan soldan temin ettiği malzemeleri kullanmış. Derme çatma oturacak hale getirince de içine taşınmış.

 

“Tek hedefim oğlum Arslan’ın okuduğunu görmek”

 

Kendisi okuma, yani eğitim görme imkanı bulamamış, eşi de öyle. Büyük oğlu Ercan da psikolojik rahatsızlığı nedeniyle okuyamamış. “Tek hedefim oğlum Arslan’ın okuduğunu görmek” diye hayıflandığı Arslan ‘ı okutmak için varını yoğunu ortaya koymuş. Arslan şuanda Akdeniz Ünv. Makine Müh. Bölümünde öğrenci.

 

“ Sen mide kanseri olmuşsun 2 ay ömrün kalmış.”

 

Şerafettin bey 2 yıl önce bu sıkıntılarla cebelleşirken devamlı ağrıyan midesi için doktora gittiğinde acı gerçeği öğrenmiş. Doktorun tespiti “sen mide kanseri olmuşsun 2 ay ömrün kalmış. Son 2 ayını nerede geçirmek istiyorsan oraya git”. Bu sözler Şerafettin bey’in yüzüne söylenmiş ve dünyası başına yıkılan Şerafettin bey o günden sonra çalışamamış.

 

“Tespit için evine gittiğimizde ev harabe halde idi.”

 

Mevcut evi köyün dışında olan  Şerafettin bey’in komşusu Hatem hanımın bize ulaşması ile bizde tanıştık Şerafettin Bey ve ailesi ile. Tespit için evine gittiğimizde ev harabe halde idi. Evin çatısı çökmüştü ve tavana baktığımızda gökyüzü görünüyordu. Bizim hem evin mevcut durumunu hem de okuyan çocuğuyla birlikte evin geçimi ve sağlık giderlerinin karşılanması ile ilgili sıkıntıları bertaraf etmemiz gerekiyordu.

 

“İlk defa yağmur kafamıza damlamadan uyuyabildik.”

 

2010 yılının 7. ayında ilk iş olarak evinde tadilata başladık. Eşyalar mutfak dolapları koltuk takımları banyo wc ve evin çatısını Adan Z ye değiştirdik. Kısacası ev oturulacak hale geldi. Evin tadilatı bittiğinde Şerafettin beyin ve eşi Aynur Hanımın şu sözleri tüm yorgunluğumuz almıştı. Şöyle ifade etmişleri kendilerini; “bu evde yaşamaya başladığımızdan beri ilk defa yağmur kafamıza damlamadan ve yağmur sesini duymadan bir gece uyuyabildik”. Bu değişiklikle Şerafettin Bey bağımlı olduğu yataktan kalktı ve yürümeye başladı. Moral kaldırmıştı onu yataktan ve ücra bir köyde yalnız olmadığını hissetmişti artık.

 

“Emekli maaşını alabilecek.”

 

İkinci olarak Şerafettin beyin emekliliğinin tespiti için  mevcut SSK’ sını toplattık ve daha önceki Bağkur kayıtlarını da Samsundaki dostlarımız aracılığıyla tespit ettirdik. Emekli olması için prim günü yetmiyordu. Havza ilçesinde çay ocağı işlettiği bilgisini alınca oradaki dostlarımızda Havzadaki kayıtlarını bulup bize ulaştırdı. Tüm primlerini topladığımızda emekli olması için prim borçları ödenirse bir engel kalmadığını tespit ettik Sonuçta tüm prim borçları da ödendi. Ve nasip olursa 24 Temmuz 2011 tarihinde Şerafettin bey emekli maaşını alabilecek. Tabii bu arada iki ay ömrün kaldı denilen Şerafettin bey her ne kadar çok sağlıklı olmasa da halihazırda yaşıyor. Oğlu Arslan Antalya’da eğitimine devam ediyor.

 

Yeri gelmişken şunu da ifade etmeliyim. Şerafettin Bey ve Ailesi kendilerine bu hizmetleri ulaştıran başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Tüm Ak Parti camiasına her fırsatta teşekkürlerini iletiyor.

 

Nurettin KOÇ / Haber Müdürü

Editör: TE Bilisim