18 Mart’ta temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü, Marmara Bölgesi’nin 5. Köprüsü olurken, 10.3 milyar liraya mal olacak. Köprüden geçiş ücretinin 15 Euro + KDV olması planlanıyor.

Medya takibinin öncü kuruluşu  dünyanın en uzun köprülerini inceledi. araştırmasına göre dünyanın en uzun köprüleri arasında hali hazırda Türkiye’den iki köprü bulunuyor. Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında bu rakam 3’e çıkacak. Listede var olan köprülerde ise Osman Gazi Köprüsü dünyanın en uzun ayak açıklığına sahip dördüncü köprüsü konumunda yer alırken Yavuz Sultan Selim Köprüsü listenin dokuzuncu sırasında yer aldı.


Köprülerin medya karnesini de çıkardı. İncelemeye göre Çanakkale 1915 Köprüsü’ne medyanın ilgisiz kalmadığı görüldü. Temelinin atıldığı günden bu yana hakkında medyaya 307 haberin yansıdığı tespit edilirken; ilk on içerisinde yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hakkında 919, Osman Gazi Köprüsü hakkında 641 haber yansıması olduğu tespit edildi. Köprülerin hatırı sayılır düzeyde habere konu olması medyanın mega projeleri ilgisiz kalmadığının bir göstergesi sayıldı.

Editör: TE Bilisim