Başkan Arısoy İLESAM Üyerini kapıda karşıladı

Zeytinburnu Belediye başkanı Ömer Arısoy Kültür Bakan yardımcısı iken beraber çalışma yaptıkları İLESAM İstanbul Şube başkanı Edebiyatçı Cafer Vayni ile hukukları olmasından dolayı ziyaret çok samimi ve dostane bir ortam da gerekleşti. Arısoy Kültür Edebiyatın toplumların yaşamında çok önemli ama yaşam şartlarınından olsa gerek halkın bu iki konu ile ilgi ve alakası ne yazık ki çok yok. İnşallah hep beraber yapacağımız çalışmalar ile halkımızın dikkatini bu alanlara çekebiliriz dedi.

İLESAM başkanı Cafer Vayni ‘de Ömer Arısoy’ın çok değerli bir kültür ve sanat adamı olduğunu ifade ederek inşallah ilerleyen süreçte İLESAM ile Zeytinburnu belediyesi güzel işler yapar diye konuştu.

Prof.Dr. Kadir Canatan iki kitabını imzlayarak başkan Arısoy’a takdim etti. Doç.Dr. Süleyman Doğan‘da Arısoy ile ortak dostlarından bahsederek nostalji turu yaptı.

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’de Zeytinburnu ilçesi tarihi mekan bakımında İstanbul’un ilk beş ilçesi içinde yer alıyor. Sayın başkanımız da kendisine en çok talebin iş başvurusu ile alakalı geldiği söylüyor. Aslında tarihi mekanlarımızı ve ebedi şahsiyetlerimizi yeteri kadar tanıtabilirsek ilçemizde en az 5 bin kişiye iş kapısı açmak mümkün. Bu konu da kültür işlerinin bağlı olduğu başkan yardımcısı Sayın Sertaç Güleç ile konuşmak ityeriz dedi.

Daha sonra hatıra fotoğrafı çekilerek ziyaret tamamlanmış oldu.

Kaynak:stanbul Times Haber Ajans (İTHA)

Editör: TE Bilisim