Yenimahalle,Yanıkses Sokakta bulunan İBB Cem karaca Kültür Merkezindeki programda , İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN’in Bir Destan Adam: Mehmet Akif ERSOY Semineri,  Harun YÖNDEM’in Akif’ten Şiirler Dinletisi, Ebru ve Nilüfer EROĞLU Kardeşlerden Kanun ve Keman Düeti veFırat KIZILTUĞ’un Mini Konser programı yer alacaktır.
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer VAYNi; " Mehmet Akif ERSOY  bu topraklarda hiç bitmeyecek bir şarkıdır. Sonu gelmeyecek bir beste, sönmeyecek bir yıldızdır. İstiklal Marşı Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünü; Çanakkele Şehitlerine şiiri ise barışın önemini vurgulayan en güçlü metindir. Bu ve daha birçok özelliği ile Mehmet Akif ERSOY, İLESAM’ın her daim gönlünde ve gündeminde olacaktır” dedi.
 
Bakırköy Lisesi Müdürü İrfan MÜFTÜOĞLU ise; İLESAM ile 2011 yılı başından bu yana birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, 2011 Mehmet Akif ERSOY Yılı” boyunca, Aralık ayı sonuna kadar 12 Konferans, Şiir Dinletisi, Konser, Tiyatro, sergi ve Belgesel İzleme olmak üzere toplam 17 etkinlik yaptıklarını, daha sonra da ortak faaliyetlerin devam ettiğini, etkinliklerde çoklu zekâ kuramına uygun hareket ettiklerini ve bu nedenle etkinlikleri sözel, sosyal, görsel, mantıksal, içsel, müziksel, sanatsal vb. zekâ düzeylerine hitap edecek şekilde planladıklarını ve bu faaliyetlerin Bakırköy Anadolu Lisesi’ni kültür ve sanat alanında da üst seviyelere taşıdığını” ifade etti. 
Editör: TE Bilisim