Suudi Arabistan, 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin Riyal ek verginin kaldırdığını geçmiş günlerde kamuoyuna açıklamıştı. Bu açıklamanın akabinde Umre ziyareti başvurusunda belirgin bir artış yaşandığını söyleyen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, kararın umre ziyaretine tekrar gitmek isteyen bireyler için rahatlatıcı olduğunu ve vatandaşlarımızın artık rahat bir şekilde, daha önce gittiğini de dikkate almaksızın müracaatlarını yapabileceğini söyledi.

 

Umre sezonu başlamadan önce Suudi Arabistan’ın, ilk kez hayata geçireceği bir uygulamayla son 3 yıl içinde ikinci kez umreye gideceklerden 2 bin Riyal (yaklaşık 540 Dolar) ek vergi alacağı söylentileri vardı. Fakat Müslüman ülkelerden gelen yoğun tepkileri daha fazla arka plana atamayan Suudi yetkililer, 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için söylenen 2 bin Riyal ek verginin olmadığını verginin aynı yıl içinde 2. Kez gidenler için uygulanacağını kamuoyuna açıkladı.

 

Çizmeci: Umre ziyareti için artık bir engel kalmadı

Bu açıklamanın ardından umre ziyareti için daha fazla müracat aldıklarının altını çizen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, bu sene itibarıyla ek verginin kaldırılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Bu revize düzenlemeyle 2017 Umre ziyaretlerinde artış beklediklerinin sinyallerini veren Çizmeci, “Bu düzenleme sayesinde umreye gitmeyi düşünen vatandaşlarımızın önünde artık bir engel kalmadı. Açıkçası sezon başlamadan önce Ekim-Kasım aylarında söylentiler; ‘Geçmiş 3 yılda umreye gitmiş herkesin bu meblağı ödeyeceği şeklinde’ olduğu için  tüm sektörde olduğu gibi bizim içimizde de bir endişe hakimdi. Fakat yasa aynı hicri yıl içinde 2. kez gidenleri kapsayınca açıkçası herkes gibi biz de derin bir oh çektik diyebilirim.  Eğer yasa geçmiş 3 yıl içinde gidenleri kapsasaydı, etkisi sektörümüz için çok daha sarsıcı olabilirdi” dedi.

Editör: TE Bilisim