Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Karikatür, Çizgi Roman ve İllüstrasyon Sergisi’nin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere birçok sanatsever vatandaş katıldı.

'BALKAN COĞRAFYASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL'


Sergi açılışında konuşan Aziz Yeniay, "Balkan coğrafyası bizim için çok farklı bir manaya sahip. Oradaki tüm varlıklar bizim medeniyetimiz. Bu nedenle bedenlerimiz farklı olsa da kalplerimiz birdir." diyerek sergide eseri bulunan iki sanatçıya da teşekkür etti.

'EN ZOR SANAT DALI KARİKATÜR'

Konuşmasında sanat dalları içerisinde karikatürün en zoru olduğunu da kaydeden Yeniay, bunun sebebini şu sözlerle açıkladı: "Karikatür hayata farklı bir pencereden bakmak; adeta hayatla oyun oynamaktır. Bazen bir gazetedeki tek bir karikatür tüm gazetede yazanları anlatabilir. İçerisinde mizah vardır. Bu yetenek aslında çok önemli bir güç. "

YENİAY'A TABLO HEDİYE ETTİ

Aziz Yeniay ve Yaşar Fırat'a birer tablo hediye eden Kosovalı sanatçı Gani Sunduri ise "Daha önce karma sergilere katılıyordum ancak bu benim ilk kişisel sergim. Kültür ve sanata bu kadar önem verdiği için Aziz Yeniay'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

'BU SERGİ SANAT DOSTLUĞUNUN KÖPRÜSÜ'

Karikatür ve çizgi romanın dünyada 9. sanat olarak kabul edildiğini de vurgulayan Sunduri, bu sergi sayesinde herkesin Türkiye ve Kosova'nın iki farklı ülke olmadığını hatta çizgilerde aynı olduğunu anlayacağını söyledi. Yaşar Fırat da, "Bu sergi iki ülke arasındaki sanat dostluğunun köprüsü olacak. Bu nedenle bu sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sergide çalışmalarıyla birçok yerel ve uluslar arası festivale katılan 23 takdirname ve 12 ödül sahibi Gani Sunduri’nin elliye yakın çizgi roman, karikatür ve ilüstrasyonları ile ünlü mizah dergileri Gırgır ve Çarşaf’ta çizen, çocuk kitabı yazar ve çizeri Yaşar Fırat’ın 40 civarında karikatürü yer alıyor. Gani Sunduri ile Yaşar Fırat'ı bir araya getiren bu özel sergi, 20 Aralık tarihine kadar SKSM’de ziyaret edilebilir.
 
Editör: TE Bilisim