Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi Eski Muhtarı Leyla Kanbur, kendi parası ile aldığı muhtarlık bilgi sistemi ile bilgileri yeni muhtara vermeyince vatandaş mağdur oldu. İki muhtar arasındaki gerilim ise sürüyor. Eski muhtar mahalle halkının kimlik bilgilerinin bulunduğu hard diski vermemekte ısrar edince, yeni muhtar ise yeniden mahalleliyi kayıt altına almaya başladı. Bu durum ise Yeşiltepe Mahallesi sakinleri arasında tedirginlik yarattı.

Yeni muhtar Nadiye Polat, eski muhtardan polis zoru ile aldığı eşyalar

Haber : Ömer ADIYAMAN/ISTANBUL TIMES

Foto   :  Ferdi TÜRK/ ISTANBUL TIMES

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi eski Muhtarı Leyla Kanbur ile yeni seçilen bayan muhtarı Nadiye Polat arasındaki gerilim vatandaşı mağdur etti. Eski muhtar, muhtarlığa ait olan bilgileri yeni muhtar Polat’a vermeyince iki muhtar arasında bir gerilim yaşandı.

Eski Muhtar Leyla Kanbur

HARD DİSKLERİ VE MAHALLE BİLGİLERİNİ VERMEDİ

Yeni seçilen Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Nadiye Polat, eski muhtardan mahalle ile ilgili bilgi ve belgeleri almak için müracaat etti. Eski Muhtar Leyla Kanbur ise, 55 yıllık muhtar olduklarını ve babasına ait olduğunu iddia ettiği bilgi ve belgeleri yeni muhtara vermeyince mahalle halkı sıkıntılarla baş başa kaldı.

Eski Mahalle Muhtarlığı. Polis kapıları zorla açarak malzemeleri aldı.

POLAT; “ESKİ MUHTAR BİLGİLERİ VERMEDİ”

 

Konu ile ilgili özel demeç veren Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat, “Ben seçimi kazandım. Kazandıktan sonra eski muhtarımızdan mahalleye ait bilgi ve belgeleri istedim. Ancak vermedi. Mühürü dahi vermedi. Bende olayı Savcılığa intikal ettirdim. Polis zoru ile eski muhtarlık binasında bulunan evrakları ve bilgisayarı aldım. Bilgisayarın hard diskini ise eski muhtar götürmüş. Hard diskte ise devlete ait birçok bilgi var. her şeyden önce mahalle halkının tüm bilgileri mevcut. Şimdi biz yeniden tüm mahalleyi kayıt altına alacağız. Vatandaşların ikametgahlarını veremiyoruz. Devlete ait bir malzemeye nasıl el konulur. Anlayamadım” dedi.

Polis kilitleri kırarak yeni muhtara malzemeleri teslim etmişti.

ESKİ MUHTAR KANBUR; “BİLGİLERİN İÇİNDE BULUNDUĞU PROGRAMI KENDİ PARAMLA ALDIM”

Konu ile ilgili Eski Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Leyla Kanbur ise bu iddiaları yalanlayarak, “Ben seçimden sonra Yeşilköy’e dinlenmeye gittim. Seçimden sonra can güvenliğim için uzaklaşmak durumundaydım. Sonra muhtarlığa polis gelip kapıyı kırarak malzemeleri teslim etmiş. O muhtarlık binasında 55 yıldır biz varız. Rahmetli babama ait birçok malzememi de gasp ettiler. Konuyu bende savcılığa ilettim. Ancak hard disk ve bilgileri vermedim. Çünkü kullandığım programı kendi paramla aldım” dedi.

Yeni Muhtar Nadiye Polat, eski tebbliğatlarında  ulaşmadığını iddia ediyor.

PERİŞAN OLAN VATANDAŞ

İki muhtar arasındaki gerilim ise vatandaşa yansıdı. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız vatandaşlar ise bu durumdan rahatsız olduklarını, kendi kimlik fotokopilerinin ve kimlik bilgilerinin eski muhtarda kalmasının sakıncalı olduğunu vurguladılar. Mahalle sakinleri, bu kavgadan dolayı muhtarlık işlemlerini yapamadıklarından yakındılar.  

Editör: TE Bilisim