Annesini beton harcının arasından elleriyle çıkaran şahıs olayda ihmal olduğunu savundu.
Yapımı devam eden bir inşatta beton mikseriyle duvar yapımı için dökülen beton harcı, binanın bitişiğindeki bir binanın birinci katındaki duvarını yıktı. O esnada oturma odasındaki kanepede yatan Gülbahar Yaman (75) yıkılan duvarın altında kaldı. Yan taraftaki inşaata çalışan işçiler ve olayı gören komşular durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen oğlu ise beton harcı içinde yatan annesini kendi elleriyle çıkardı. Beton harcı içerisinden çıkartılan Gülbahar Yaman olay yerine gelen ambulans ile yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yaşlı kadın hayatını kaybetti.
"ANNEMİ KENDİ ELLERİMLE ÇIKARDIM"
Olay yaşandıktan sonra komşularının kendisini arayıp hemen eve gelmesini istediklerini ifade eden oğlu Veli Yaman, “Annemi beton harcının arasından kendi ellerimle çıkardım. Arabamla basa bas geldim buraya. Bana beton çöktü demediler. Acil eve gel. Geldim ki kapı açık. Annem burada. Çıkarsanıza kardeşim dedim. Tuğla kafasına düşmüş” dedi.
Bu olayda ihmal olduğunu savunan Yaman, “Bende inşaatçıyım. Benimde inşaatlarım var. Böyle bir disiplinsiz çalışma görmedim. Ben burayı her gün kontrol ettim. Beton döküldüğü zaman şişmesin dedim. Hani? Yaptık dediler. Öğlen işe giderken köşeyi dönmeden arkama baktım. İçime doğdu. Keşke gitmeseydim. Evde olsaydım yine olacağı buydu” şeklinde konuştu.
Kazada hayatını kaybeden Gülbahar Yaman’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayın yaşandığı yere güvenlik şeridi çeken polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 
Editör: TE Bilisim