Bilet fiyatlarına yapılan son zammın ardından AKBİL basan otobüs şoförlerinin yolculardan fazla para talep etmesi ve gelen şikayetler üzerine harekete geçen İBB, para ile yolculuk yapma yöntemini kaldırdı.

Yapılan son zamların ardından İETT şoförlerinin yolculardan 1,50 TL yerine 1,75 lira talep etmeleri tepkilere sebep oldu. Yapılan şikayetler üzerine harekete geçen İBB para ile yolculuk yöntemini sona erdirdi. İBB tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yapılan son zamdan sonra AKBİL basan şoförlerin vatandaşlardan fazla para telep ettikleri ve yolcularla tartıştıkları şikayetinin gelmesi üzerine para ile yolculuk döneminin sona erdiği belirtildi.

Temmuz ayı sonu itibariyle halk otobüslerinde de biletçi uygulamasının sona ereceği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "İstanbul'da toplu taşım ücretlerine yapılan ayarlamadan sonra İETT ve Özel Halk Otobüslerinde AKBİL basan şoförlerin fazla para talep ettikleri, yolcularla tartıştıkları şikayetleri gelmektedir.Yeni ayarlamaya göre tam bilet 1,50 TL, indirimli bilet ise 0,85 TL, aktarmalar ise 0,75 TL, öğrenci aktarma ise 0,21 TL'dir belirtilen fiyatların üzerinde ödeme yapılmamalıdır. Yolcularımızın, böyle bir taleple karşılaştıklarında araç plakası veya araç numarasını Toplu Taşım Hizmetleri Müdürlüğü 212 453 78 78 veya Beyaz Masa 153 nolu telefonlara bildirmeleri gerekmektedir. Özel Halk Otobüslerinde biletçi uygulaması ise Temmuz ayı sonu itibariyle tamamen kaldırılıyor. Yapılan görüşmelerde firmaların Temmuz sonuna kadar yeni çalışma sistemine geçmeleri kararlaştırıldı."

Editör: Ferdi TÜRK

Açıklamada temmuz ayı sonu itibariyle tüm toplu taşıma araçlarında AKBİL, 5'i 1 yerde ve İstanbul Kart ile seyahat edilebileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim