İDO’dan yapılan duyuruda, “Hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerimiz iptal edilmiştir” denildi.

BUDO’nun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 07.00 ve 09.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 08.00 ve 10.45’teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 08.30’daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 10.30’daki İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) hattında saat 09.00’da ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) güzergahında 09.30’da başlaması planlanan seferler de yapılamayacak.


DİKKAT! BUGÜN FIRTINA GELİYOR


Meteoroloji, Marmara'da 'fırtınamsı rüzgar' şeklinde esmekte olan rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde 'kuvvetli fırtına' şeklinde esmesinin beklendiği açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklama şöyle:

"Batı Karadeniz'in batısı ve Marmara'da fırtınamsı rüzgar şeklinde esmekte olan rüzgarın Salı günü (bugün) öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, Marmara'da yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir."

Meteoroloji kuzey ve kıyı Ege’de de fırtına beklendiğini belirtti.


9 KUVVETİNDEKİ FIRTINANIN ETKİLERİ


Beaufort Rüzgar Skalası'na göre, 9 büyüklüğü kuvvetli fırtına anlamına geliyor. Kuvvetli fırtınada yaşanacaklar şöyle anlatılıyor: "Zayıf yapılı binalarda hasar meydana gelir. Bacalar yıkılır, kiremitler uçar. Yüksek dalgalar; serpinti ve köpükler rüzgâr yönü boyunca daha yoğun bir hat oluşturur. Dalga tepeleri devrilmeye, yıkılmaya ve yuvarlanmaya başlar. Serpinti görüş uzaklığını etkiler."


Editör: TE Bilisim