İDAŞ’IN ZEYTİNBURNU’NDAKİ ADI KOMŞU EV DEKORASYON

Türkiye'nin önde gelen ilk mobilya markası İdaş, Zeytinburnu’nda  tercih edilen marka haline geldi. Zeytinburnu’nda İDAŞ Temsilciliği yapan Komşu Ev Dekorasyon Limitet Şirketi Sahibi Tuğrul Çelik, yıllardan önce İDAŞ kalitesini Zeytinburnu’na getirdiklerini, Zeytinburnu halkının da yoğun teveccüh gösterdiğini kaydetti.

KALİTEDE ÖNCÜ, FİYATTA ÖLÇÜ

Çelik, amaçlarının Zeytinburnu halkı için ucuz fiyata kaliteyi sergilemek olduğunu kaydederek, “En rahat ve sağlıklı uyku ortamlarını yaratabilmek amacıyla, uygun ürünleri halkımız için getirip satmak, sektörümüzdeki hedef pazarlarda liderliği yakalamak ve sürekli kılmak birinci önceliğimizdir. “Kalitede öncü, fiyatta ölçü” temel prensibimiz doğrultusunda, tüm müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilecek uyku ürünlerini satışa sunmak,  çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini ön planda tutarak iş süreçlerini sürekli iyileştiren, ilgili kanunlara, mevzuata saygılı, sosyal sorumluluklarının bilincinde, ilçemizin istihdamına eleman kazandıran, şirketimiz  ve tüm sosyal paydaşlarımız için değer yaratan bir kuruluş olmak birinci önceliğimizdir” dedi.

İDAŞ’IN KALİTESİ ESKİYE DAYANIR

Çelik, bayiliğini yaptıkları İDAŞ’ın kuruluşu ile ilgili bilgiler vererek, İDAŞ’ın çok eskiye dayalı bir kalite olduğunu vurguladı. Çelik, “Ülkemizde yaylı yatak sanayiinin öncüsü olan İDAŞ - İstanbul Döşeme Sanayii A.Ş. 1965 yılında 18 ortak tarafından 2.000.000.-TL. sermaye ile kurulmuştur. İlk kuruluş amacı ülkemizde o yıllarda yeni yeni kurulmaya başlanan otomotiv sanayiine metal koltuk karkası (oto döşemesi) ve gelişeceği düşünülen yatak ve mobilya sanayiine yay konstrüksiyonları üretmektir. Üretim faaliyetlerine 1967 yılının Eylül ayı içerisinde İstanbul, Topkapı fabrikasında başlanmış ve 1968 yılı başından itibarenfabrikasyon olarak ülkemizde ilk yaylı yatak üretimine başlanmıştır. Başlangıçta günde 10 adet olan yaylı yatak üretim kapasitesi zaman içerisinde hızla gelişmiş ve halen tek vardiyada 1500 adede ulaşmıştır” dedi.

DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Çelik, konuşmasının devamında, “Yaylı yatak üretiminin yanı sıra 1968 - 1970 yılları arasında, Chrysler, B.M.C, T.O.E gibi kuruluşların koltuk karkas ve döşemeleri üretilmiştir. 1970 - 1973 yılları arasında Murat 124, 1973 yılından itibaren de Oyak - Renault tarafından üretilen Renault 12, Renault 9, Renault 11 ve Clio otomobillerinin 1983 - 1990 yılları arasında da Ford Cargo kamyon ve Ford Taunus otomobillerinin koltuk karkasları üretilmiştir. 1974 yılında Bursa fabrikamız kurulmuş, Renault 12 otomobilleri koltuk karkas üretimi buraya kaydırılmıştır. 1986 yılında, Bursa fabrikamızda metal karyola başlığı, karyola, metal kanepe v.s. gibi madeni mobilya üretimine de başlanmıştır. Otomotiv endüstrisi ile ilgili çalışmalara 2002 yılında son verilmiştir. 1976 yılında Bozüyük fabrikamız kurularak 1977 yılı başından itibaren poliüretan sünger üretimine başlanmıştır. Bu fabrikamızda 1986 yılında yapılan ek yatırımla silindir şeklindeki yuvarlak sünger blok üretimi gerçekleştirilmiştir. İstanbul ve Bursa fabrikalarımızda üretilmekte olan sandıklı ve standart baza (yatak altı) üretimi de 2000 yılı başından itibaren Bozüyük fabrikamıza kaydırılmıştır. İDAŞ 1992 yılında A.B.D. Leggett and Platt firması ile imzalanan lisans anlaşması sonucu 1993 yılından itibaren Mira-Coil yay sistemli yatakların ülkemizde ve komşu ülkelerdeki tek üreticisi olmuştur.  Nihayet İDAŞ 1994 yılında TS-ISO 9002 belgesini alarak kalite güvence sistemine geçen yaylı yatak sektöründeki ilk kuruluş olmuştur. İDAŞ 1998 yılında sermayesinin %20'sini halka açarak, hisse senetleri İMKB'de işlem gören, halka açık bir şirket haline gelmiştir.  İDAŞ kuruluşundan beri yaylı yatak sektöründe ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olmanın gururunu taşımıştır. Klasik Bonell yay sistemi ile ilk fabrikasyon yaylı yatak 1967 yılında İDAŞ tarafından üretilmiştir. Türkiye'den yaylı yatak ihracatını ilk İDAŞ gerçekleştirmiş, ülkemizdeki Sheraton, Ramada, Swiss Otel, Polat Rönesans gibi uluslar arası 5 yıldızlı otellerde ilk İDAŞ yatakları tercih edilmiştir. Yatak altı (baza), ikiz yatak ve sandıklı baza ülkemizde ilk İDAŞ tarafından üretilmiştir. Dünyanın en gelişmiş yay sistemlerinden olan Cosiflex ve Mira-Coil (Sürekli yay) sistemlerini sunan ilk kuruluş yine İDAŞ'tır” şeklinde konuştu.  

TÜM BU ÜRÜNLER KOMŞU EV DEKORASYONDA

Çelik, “Yatak sektörünün öncüsü İdaş, 1965'ten beri üstün teknolojiyle ürettiği en kaliteli yatakları hesaplıdir.  İdaş tekstil ürünleri sağlıklı ve şık yapısıyla yumuşacık kullanımlar ve iyi uykular için evinizde bir ihtiyaçtır. İdaş mobilyaları pratik kullanımlarıyla ve ekonomik fiyatlarıyla evleriniz için vazgeçilmezdir. İdaş kanepeleri sağlamlığı ve rahatlığıyla salonlarınızın şıklığı için hazırlanmıştır. İdaş'ın ortopedik yatak kolleksiyonu Mattist, uzun süre yaşayabileceğiniz bir rahatlık sunar. Fermuarlı ve yıkanabilir Mattist yatak kılıfları, uyku sağlığınızı artırır; nefes alabilme özelliğiyle kötü kokuları ve bakterileri önler. Tüm bu ürünleri Çırpıcı Komşu Ev Dekorasyon Limited Şirketi bünyesinde bulunan İDAŞ bayimizde bulabilirsiniz. Mahallesi Profesör Turhan  Güneş Caddesi Numara 119’da bulabilirsiniz. İDAŞ rahatlığı ile iligli bilgi almak için de 0212-416-61-94 numaralı telefondan bizimle irtibata geçebilirsiniz” şeklinde konuştu.

AŞK KRİZ TANIMAZ

Çelik, son dönemlerde etkisini gösteren krizden dolayı da bir kampanya olduğunu vurgulayarak, “İdaş, KDV indirimine ek olarak %18 indirim yapıyor. Bunun yanında yatak odalarında %40, oturma-salon gruplarında %50'ye varan indirimler yapılmakta. Maximum kart sahipleri bu indirimlere ek olarak peşin fiyatına 12 taksit imkanına da sahipler. Aşk Kriz Tanımaz sloganı ile başlattığımız kampanyamızdan yararlanmak için acele ediniz” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim