Maaş alamayan, işinden olan ya da işsiz kalan yakınına bakmak zorunda olanlar borç batağına girdi. kredi kartı borcunu, senedini ödeyemeyen sayısı %40-50 arttı

Ekonomİk krizin bıraktığı miras yavaş yavaş ortaya çıkıyor.... Krizle birlikte icralık olan kişi sayısı %40-50 arasında arttığı belirtildi. Bunun parelelinde icraya düşen mal oranının ise %20-25 artış gösterdiği kaydedildi.

Yediemin firmalarının depolarının hacizli mallarla dolu olduğu kaydedildi. Bu arada Türkiye'de ayda ortalama 6 bin adet icra ihalesi yapıldığı bu ihalelerin işlem miktarının ise yıllık 10 milyar TL'yi geçtiği ifade edildi. Krizle birlikte ihale ile satışlarda % 20-22 oranında artış olduğu kaydedildi.

KORKU İÇİNDE

Vatandaşın daha çok kredi kartı, çek, senet ve telefon faturası yüzünden icralık olduğu kaydedildi. İcraya düşen araçların %55-60'ı kredi borcundan gelirken gayrimenkuller ve menkullerin yüzde 50'si çek-senet borcu yüzünden. İcralık olanlarde ilk sırada işçi ile esnaf yer alırken bunları memur takip ediyor. Son zamanlarda işyerleri icralarında da patlama yaşandığı kaydedildi.

YÜKÜ AĞIR OLDU

Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş düşük maaşların ve zamların çalışan ile emeklide icra patlamasına neden olduğunu belirtip,'Çalışan ve emeklinin maaşı yetmeyince mecburen kredi kartıyla, senetle yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Özellikle ekonomik kriz döneminde işsiz kalanlar ya da işsiz kalan yakınlarına bakmak zorunda kalanlar maaşı yetişmeyince kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor.Onlarında faizi yakıyor' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim