Konferansa İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vali İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Fidan ile projede görevli İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra iç güvenlikte uzman yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, projenin ikinci ve üçüncü fazında neler yapılacağı ile ilgili bilgiler verdi. Proje boyunca elde edilen kazanımları yaygınlaştırmak amacıyla 2015 yılı içinde 3. faza başlamak için gerekli girişimlerde bulunduklarını, 3. fazda daha çok önleme ve yerel güvenlik kurulu oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından eş zamanlı olarak yapılan toplantılarla devam eden konferansta; Kolluk kuvvetleri-vatandaş ilişkilerinin iyileştirilmesinin yolları, Sivil idarecilerin bakışıyla kolluk kuvvetleri-vatandaş ilişkilerinin iyileştirilmesinin yolları ve yerelde paydaşlık yaklaşımı yöntemiyle ortaklaşa çalışmayı iyileştirmenin yolları konuları ele alındı.

 
Editör: TE Bilisim