Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Neyzen Burcu Karadağ ve İbrahim Sadri, icralarıyla katılımcıları kendilerine hayran bıraktı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de katıldı.

“BENİM İLHAM KAYNAKLARIM…”

Yazdığı şiirlerin tamamında yaşanmış hikayelerden yola çıktığını söyleyen İbrahim Sadri, “ Benim şiirlerim biraz film tadında aslında. İstanbul’un eski yerlerinde rengini veren semtlerinde yaşadım. Fatih’te doğdum, Cihangir’de büyüdüm. Tophane’de çalıştım, Kasımpaşa’da okudum. Üsküdar’da yaşıyorum. Bu şehrin sanat anlamında ilhamlarının çoğuna tanıklık ettim. Bu ülkenin 70’li yıllarında bir genç adamdım ben. Örneğin; Mavi Boncuk filmini 50 kere izledim. Neden? Hala da hepimiz izleriz. O temizlik, o saflık, komşuluk, muhabbet, dostluk, fedakarlık, az şeyle yetinebilme, adil olma vb. hikayeler bizi çekiyor. Bugün onlardan uzaklaştığımız için. Şimdi karşı komşumuzu tanımıyoruz. Bütün bunlar benim yazmaya çalıştığım ilham kaynaklarımdır” diye konuştu.

İbrahim Sadri'nin Hz. Mevlana şiirlerini seslendirdiği programda, Burcu Karadağ kendisine ney ile eşlik etti. Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” adlı şiirini okuyan Sadri, sesi ve yorumuyla dinleyenleri mest etti.

Editör: TE Bilisim