İmamoğlu'ndan hem kendi partisi CHP'ye, hem de Ak Parti'ye ders

İlk toplantıda söz alan Ak Parti Grup Başkan vekili Mehmet Tevfik Göksu ve CHP Grup başkan vekili'nin ilk toplantıda yaptıkları konuşmayı eleştiren İBB başakanı İmamoğlu iki parti Grup başkanının yaptığı konuşayı bölmemek için araya girmedim. Ancak her iki kişinin de konuşması ilk toplantının ruhuna uygun değildi. Biz bunu nazarlık olarak görelim ve gündeme dönelim diyerek adeda her iki parti'nin grup başkan vekiline ders vermiş oldu.

24 Nisan 2019'da yapılan ikinci toplantıda CHP grubunun Uyuşturucu ile Mücadele ve cinsiyet eşitliği komisyonu kuralım önerisini Ak Parti grubunu çoğunluk oyları ile red edildi.

Meclis toplantısı canlı yayınlandığı için geniş bir halk kitlesi sosyal medya hesabında Ak Parti neden toplum yararına çalışacağı ifade eidlen iki komisyona karşı çıktığı ile alakalı süreci sorgulmasından sonra Ak Parti grubu 25 Nisan 2019'da yapılan 3.toplantıda geri vites yaparak Mayıs ayının ilk toplantısında bu iki komisyonu daha geniş manada kuralım cizgisine geldi.

Bu geri adım Meclis toplantılarının artık en geniş manada canlı olarak yayınlandığı için parti gurupları hangi konu için hayır dediklerini hangi konu için evet dediklerini daha iyi düşünmek zorunda olduklarını net bir şekidle ortaya koydu.

Halk süreçten kârlı çıkacak gibi görünüyor

İmamoğlu'nun seçimden önce 85 TL olan Öğrenci Akbili için 50 TL yapacağız sözünğ bilen Ak Partili meclis üyeleri Mayıs ayı meclisinde gündeme gelecek olan bu ve suda indirim konusu için 25 Nisan 2019 tarihinde yapılan 3.toplantıda bizim öğrenci kardeşlerimize daha büyük bir müjdemiz var. Biz ise 85 TL olan aylık öğrenci Akbili için 40 TL öneriyoruz diyerek CHP'nin bu atraksiyon için halktan puan almaması adına adeta ön alma kabilinde yaptıkları hamle mandiar bulundu. Bu çıkış üzerine CHP meclis üyeleri mademki böyle bir indirim düşünüyordunuz neden 25 yıldır yönettiğiniz bu belediyede bunu uygulamadınız sorusnu sordu.

Ak Parti Meclis çocuğunluğu için İmamoğlu her meclis toplantısını kendisi yönetmek zorunda mı kalacak ?

311 üyesi olan İBB Meclisinde Ak parti ve MHP'nin 180,CHP ve İyi Parti'ninde 130 meclis üyesi bulunuyor. Belediye yasalarına göre meclislerin doğal başkanı Belediye başkanı oluyor.

Ancak Başkanın olmadığı hallerde ise en çok meclis üyesi olan Parti'nin 1.meclis başkan vekili meclis toplantısını yönetir kuralı gereği CHP 'li İBB başkanı Meclis toplantısını yönetme hakkını Ak Parti'ye vermemek için her toplantıya kendisi girmek zorunda kuralı gereği daha önce genellikle bütçe görüşmelerinde meclis toplantılarına katılan İBB başkanı bu dönemde kendisi meclis toplantılarını yönetecek gibi görünüyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim