İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümen Salonu'nda otelin İBB üzerindeki haklarının satışı için yapılan ihaleye tek talip otelin 2031 yılına kadar kullanım hakkını elinde bulunduran Göktrans Turizm ve Ticaret A.Ş. oldu. İhaleye Doğuş Holding  Turizm Grubu Başkanı Doğan Günay ve beraberindeki yetkililer katıldı. Başkanlığını İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk’ün yaptığı ihaleye CHP’li İBB Meclis üyesi Serdar Bayraktar izleyici olarak katıldı. Şişli Harbiye Mahallesi'nde yer alan 14 bin 793 metrekare arazi ve üzerinde bulunan 360 odalı otel için yapılan ihalenin başlangıcında, Doğuş Holding'e bağlı Göktrans Turizm ve Ticaret AŞ’nin zarfından muhammen bedel değeri olan 207 milyon TL’lik teklif çıktı.

Encümen Başkanı Adem Baştürk, şirket temsilcilerine artırım yapıp yapamayacaklarını sorması üzerine, şirket yetkilisi teklif fiyatını 500 bin TL artırabileceklerini söyledi. Baştürk'ün "500 bin TL daha arttırın, satalım" teklifi üzerine, şirket yetkilileri 208 milyon TL'yi kabul ettiler, Baştürk’de "Hayırlı Olsun" diyerek ihaleyi sonuçlandırdı. İhaleyi alan şirketin netliğe kavuşma talebi ile sorduğu soru sonucu bu satış ile ilgili olarak  KDV ödenmeyeceği öğrenildi.
4 ay önce 150’yi vermediler, bugün 208 Milyon TL verdiler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hyatt Regency otel üzerindeki gelir ve mülkiyet haklarının satışı için ihaleye ilk olarak 25 Kasım 2009 da çıkmış, o tarihte 150 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan otel için Göktrans yine tek teklif veren firma olmuştu. Teklifini 150 milyon 500 bin TL üzerine çıkarmamış ve İBB Encümeni tarafından bu değer uygun bulunmamış, satış gerçekleşmemişti.İhale hak edilen değer seviyesine ulaşmamıştır İhale sonrası görüşlerini açıklayan ve ihale sonucu hak edilen değer seviyesine ulaşmadığını söyleyen CHP İBB Meclis üyesi Serdar Bayraktar birkaç noktaya dikkat çekti. CHP’li Bayraktar, iki kez düzenlenen ihaleye aynı firmanın tek başına katılmasının, iki ihalede de muhammen bedele bağlı kalınmış olmasının ve 4 ay sonrası 57 milyon TL artırılmasının düşünülmesi gerekliliğine vurgu yaparak şunları söyledi;
“Göktrans A.Ş. 1999 yılından bu yana oteli işletmektedir ve 10 Ocak 2031 tarihine kadar da işletme hakkına sahiptir. Şirket bu tarihte oteli İBB’ ye bırakacak ve bu tarihe kadar her yıl İBB Hyatt Regency Oteli’nin yıllık cirosundan %13 pay alacaktır. Bu değer 2008 yılı için 6 milyon TL olmuştur. İhale ile devredilen bu haklar İBB’nin mülkiyet haklarıdır” İki kez yapılan ihaleye aynı firma tek başına katıldı“Burada dikkat çekici birkaç nokta var, birincisi bu şartlarda bir başka şirketin bu yapıya talip olmakta zorlanacağı ve 21 yıl inisiyatif kullanamayacağı bir otel için ihaleye katılmakta çekingen davranmasıdır. Bu nedenle bu ihale değeri hak ettiği seviyelere ulaşamamıştır. İkincisi ise bundan dört ay önce yapılan ihalede 150 milyon 500 bin TL üzerine çıkmayı kabul etmeyen şirketin bugün 57 milyon 500 bin TL. (%40’a yakın) fazlasını 208 milyon TL değeri ödemeyi kabul etmesidir. Yani iki ihaleye de tek firma katılmış, ikinci ihaleye yedi firma katılacağına dair haberler doğru çıkmamış ve ihaleye katılan firma her iki ihalede de muhammen bedele bağlı kalmıştır. Bir başka dikkat çekici nokta da ciro ile kâr arasındaki ilişkidir. Yani firmanın maksimum kârı maksimum ciro değeri olmayabilir”

Editör: TE Bilisim