İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta dopdolu programıyla müzikseverlerin karşısında olacak.

Türk Halk Müziği’nin unutulmaz seslerinden Özay Gönlüm’e saygı programı, “Müziğin Ustaları” konser dizisi kapsamında 8 Mayıs Pazartesi günü CRR’de gerçekleşecek. Programa; Bedia Akartürk, Efe Güngör, Tuğba Ger ve Turgay Başyayla konuk sanatçı olarak katılacak. Çalıp söylediği Ege türküleri kadar taklit yeteneği, fıkraları ve kullandığı Denizli şivesiyle folklora zenginlik katan halk ozanı Gönlüm için ölümünün 17. yıl dönümünde hazırlanan bu özel gece, 20.00’de başlayacak. 

“Makam Zamanı” başlığı altında her ay farklı bir makamdan eserleri seslendiren Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, mayıs ayında da İstanbullu sanatseverleri makam yolculuğuna çıkartacak. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sekizincisi yapılacak olan program, 9 Mayıs Salı günü gerçekleşecek. Konserde “Acemkürdi ve Muhayyerkürdi Makamları”nın en güzel eserlerini yorumlayacak olan altın sesli sanatçı, 20.00’de sahnede olacak. Unutulmaz şarkıları ile gönüllere taht kuran Sayın, dinleyicilerine keyifli akşam yaşatacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Serap Çiftçi, bu kez “Türkülerimle Türkiye”” adlı konser programıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na geliyor. Mezzo soprano Çiftçi, zengin kültürümüzün ezgileri ve ruhunu paylaşmak amacıyla Türk Halk Müziği’nin en güzel örneklerini İstanbullu sanatseverlere sunacak. Bu kaçırılmayacak konser, 10 Mayıs Çarşamba günü 20.00’de gerçekleşecek. 

Kendi kuşağının en derin ve çok yönlü müzisyenlerinden biri olan keman virtüözü Boris Brovtsyn, İsviçreli ünlü korno sanatçısı ve şef Bruno Schneider ile birçok ödüle sahip Fransız piyanist Eric Le Sage’den oluşan Romantic Trio, 12 Mayıs Cuma günü 20.00’de CRR’ye geliyor. Konserde; L.v. Beethoven’ın “Horn Sonata” ile J. Brahms’ın “Violin Sonata No.3, Op.108” ve “Horn Trio, Op.40” adlı eserlerini seslendirecek. 

Oda müziğinin en başarılı, sevilen ve popüler sanatçısı olan dünyaca ünlü efsânevî flütist Emmanuel Pahud’un yer aldığı “Fransız Nefeslileri” olarak da adlandırılan Les Vents Français grubu ile usta piyanist Eric Le Sage özel bir programla CRR sahnesinde bir araya geliyor. Görkemli ve zarafet dolu Fransız oda müziği eserlerinin seslendirileceği program, 13 Mayıs Cumartesi günü 20.00’de gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim