Olay geçen cumartesi günü meydana geldi. Beraberindeki 3 arkadaşıyla Bakırköy sahile gezmeye giden Yunus Emre Demirci, 100 metre ileride üst geçit olmasına rağmen, Sahil Kennedy Caddesi’ndeki transit yoldan karşıya geçmeye çalıştı. Bu sırada turist taşıyan bir servis minibüsü Yunus Emre’ye çarptı. Metrelerce uzağa fırlayan liseli genç ağır yaralandı. O esnada yoldan geçen bir doktorun ilk müdahalesini yaptığı Yunus Emre Demirci, özel bir araçla hastaneye kaldırıldı. Ancak Yunus Emre, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası soruşturma başlatıldı.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Kaza, sahilde bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Yunus Emre Demirci ile 3 arkadaşından önce, bir başka kişinin, aynı yerde transit yolu yan yoldan ayıran bariyerlerden atlayarak karşıya geçtiği görülüyor. Bir süre sonra Yunus Emre ve arkadaşları yolun kenarında beliriyor. Çok kısa bir süre yol kenarında bekleyen 4 arkadaş, bir anda karşıya geçmek için yola atlıyor. O esnada trafiğin yavaş aktığını fırsat bilen gençler yan yolu kolayca aşıyor. Ancak Yunus Emre’nin diğer arkadaşlarından önce transit yola koşarak adım atmasıyla, hızla gelen servis aracı liseli gence çarpıyor.

VALİ MUTLU DA CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Ölümüyle ailesini ve arkadaşlarını yasa boğan Yunus Emre için ertesi gün Zeytinburnu Merkezefendi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Liseli genci uğurlamaya gelenler arasında, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da vardı. Mutlu’nun, kazada ölen genci, İstanbul Valisi olduğu dönemde kendisinden ’kar tatili’ isteyen gençlerden biri olduğu için Twitter üzerinden tanıdığı ve mesaj gönderen diğer gençlerle birlikte Valilik’te ağırladığı ortaya çıktı.

Okul arkadaşlarınca da çok sevilen ve sosyal yönüyle tanınan Yunus Emre’nin, daha önce okulunun öğrenci meclisi başkanlığına aday olduğu öğrenildi. Bir arkadaşının kaydettiği görüntülerde, Yunus Emre ve arkadaşlarının bir alışveriş merkezinde pankart açtıkları ve bu pankartın üzerinde, "Ben sizin beni seçebilme ihtimalinizi sevdim" yazdığı görüldü.

HALA GEÇİYORLAR

Bu arada, kazanın meydana geldiği yerde hala bazı kişilerin üst geçit yerine transit yoldan karşıya geçtikleri görüldü.

Editör: TE Bilisim